Video : Tipsbladet
Premier League

Mads Davidsen: Træneren skal ikke bestemme spillestilen

Det er klubben, der skal slå fast, hvordan holdet skal spille - og derfor kræver det, at træneren får mindre magt, fortæller fodboldmanden Mads Davidsen.

Man ser det rundt omkring i forskellige lag, men man lægger nok mest mærke til det i de helt store klubber. Det handler om klubber, som underpræsterer på mærkværdig vis, som man eksempelvis har set det med Manchester United under José Mourinho.

Ifølge danske Mads Davidsen, som senest har været teknisk direktør i den kinesiske storklub og nyligt kårede mesterklub Shanghai SIPG, er der en god grund til, at det kan ske. Det fortæller 36-årige Davidsen i et interview med Goal.com.

- Mange klubber fejler, fordi der ikke er kontakt mellem deres vision og filosofi. Endda internt, hvor man ikke er klar over, hvilken klub man helt præcist er. Er man et midterhold, som sigter efter at nå højere op? Er man en overleverklub, som går efter at blive hængende i ligaen - eller er man udfordrer til mesterskabet om et par år, lyder det spørgende fra ham.

Derfor slår han fast, at det er afgørende, at man bliver helt klar over, hvordan man er som klub. Det hele går allerede galt, når man giver træneren eller manageren magten til at bestemme, hvordan man skal spille.

- Det er her, at man skal tænke modsat. Det er klubben, der skal bestemme, hvordan man er, slår Mads Davidsen fast.

Derudover forklarer Davidsen også, at det er afgørende, at man får skrevet alt ned om, hvordan alt er i klubben inklusiv metoder og filosofier, så man kender ens klubs DNA fuldstændig.