Video : Tipsbladet
Bundesliga

Schalke henter legende tilbage som cheftræner

Huub Stevens tager sin tredje tørn som cheftræner i Schalke 04.

Mange danskere husker nok Schalke 04's sæson tilbage i 2000/01, hvor Ebbe Sand blev topscorer i Bundesligaen og var få sekunder fra at vinde det tyske mesterskab. Det blev spoleret af en overtidsscoring i Hamborg fra Bayern Münchens side, og så måtte Schalke nøjes med andenpladsen.

Dengang hed træneren Huub Stevens, og det gør han også efter torsdag, hvor han er blevet genansat i den tyske klub. Det sker efter, at man har fyret Domenico Tedesco fra trænerrollen i klubben.

Denne sæson har da også været rædselsfuld for Schalke, som har haft store problemer i den hjemlige liga med Champions League som det eneste lyspunkt. Det blev dog slukket godt og grundigt af Manchester City i denne uge, da de slog tyskerne ud samlet 10-2, hvor returkampen blev vundet med 7-0 af City.

Det lod til at være dråben for Schalke-ledelsen, som nu har ophævet samarbejdet med Tedesco og hyret Stevens ind på midlertidig basis. 

For Huub Stevens vedkommende er det dog ikke første gang, at han er blevet hentet tilbage af Schalke. Det gjorde han også tilbage i 2011, hvor han nåede at være i klubben i 15 måneder, inden han blev fyret. Nu får han altså en chance igen.

Den 65-årige træner har i løbet af sin karriere også været i klubber som PSV Eindhoven, Köln, Hoffenheim og HSV.