Video : Tipsbladet
Landshold

"Zanka" rost af landstræneren: Rart at blive nævnt som et godt eksempel

Mathias "Zanka" Jørgensen var tålmodig i landsholdstruppen, da det ikke var ham, Åge Hareide pegede på. Og det betalte sig, og nu er han fast mand i midterforsvaret. Samtidig er han glad for at blive nævnt som et godt eksempel.

- Hvis man ser på Lasse Schöne, er han blevet 32 år. Han spiller godt for Ajax. Både han og "Zanka" har været meget, meget tålmodige på landsholdet og var længe om at sidde på bænken. Da de så først spillede, spillede de godt, fordi de kendte stilen og vidste, hvordan vi gør. Men de var meget tålmodige først. Sådan skal det være.

Den danske landstræner Åge Hareide fortalte i sidste uge, at han var yderst tilfreds med Lasse Schöne og Mathias "Zanka" Jørgensen, for de to var beviset på, at det betaler sig at være tålmodige og vente på chancen.

Begge er nu faste i Danmarks startopstilling, nu holdet går ind til en EM-kvalifikation, der starter i næste uge med en udekamp mod Schweiz.

Mathias "Zanka" Jørgensen, 28 år, tager roserne som et stort skulderklap.

- Det er altid rart at blive nævnt som det gode eksempel. Det siger meget om truppen og det sammenhold, vi har på banen, som ikke er noget, jeg kan sammenligne med nogle af de steder, jeg har været, måske kun i FC København, hvor vi også havde et godt sammenhold. Her er det som at komme tilbage til rigtigt gode venner og familie, og selvfølgelig er det også dejligt for Åge at kunne fremhæve, at det måske ikke lige er nu for nogle af spillerne, men at der er en grund til, vi er her. Og der er en grund til, vi holder fast i de samme spillere - det er for, at de står godt rustet til, hvis det er, der bliver brug for dem, og der kan man sige, at både jeg selv og Lasse brugte mange år også under Morten (Olsen) og et par år under Åge, siger Premier League-spilleren til tipsbladet.dk.

I kunne nemt have brokket jer?

- Der skal ikke herske nogen tvivl om, at alle er utilfredse, når de ikke spiller, men det er så fedt at være med her. Det overskygger det for mit faktum. Vi havde alle et håb og et
fælles mål om at komme til VM, og det lykkedes, og det ændrede så min situation (fordi "Zanka" endte med at spille, red.). Andre kan også se, at det ikke er lukket land for nogen.

Forsvarsspilleren fra Huddersfield kommer ind til landsholdssamlingen med god form.

- Jeg er selvfølgelig utrolig glad for den udvikling, jeg har gennemgået, men jeg ved også med de andre, der er på holdet, at det er vigtigt at præstere. Jeg har haft nogle gode kampe i 2018, og jeg håber på og satser på, det bliver ved. Jeg ved også, at når man er her, er vi alle så trygge i det system, der er, at alle har mulighed for at gå ud og præstere godt med det danske landshold, og det synes jeg, er den største grund til, at jeg har udviklet mig så meget, jeg har.

Danmark starter torsdag med en testkamp mod Kosovo, inden der venter den vigtige kamp mod Schweiz i næste uge. Det vil for "Zanka" være en kæmpe drøm at spille en slutrunde på hjemmebane.

- Det bliver enestående. Målet og guleroden er de to kampe i Parken - EM på "hjemmebane" kan noget. Det er ikke en mulighed, der kommer for mange. Det skal vi gøre alt for at opnå, siger han.

Mathias Jørgensen ventes at spille fra start i kampene, som han gjorde det under VM og i efterårets landskampe.