Video : Tipsbladet
Landshold

Eriksen skal sende Danmark til EM: Der ligger et stort ansvar på hans skuldre

Åge Hareide har stort forventninger til Christian Eriksen, der endnu en gang er udset til at være den afgørende spiller for Danmark, der i morgen tager hul på EM-kvalifikationen.

Hvis man fjernede Christian Eriksens mål og oplæg i VM-kvalifikationen, ville Danmark miste ti point. Det ville have placeret Åge Hareides hold langt fra slutrunden i Rusland.

Heldigvis for alle rødhvide fans kan man ikke bare sådan lige fraskrive Eriksen, der var afgørende for, at landsholdet kom med til den seneste slutrunde. I morgen begynder kvalifikationen til en ny, og det bliver igen med Tottenham-stjernen i en hovedrolle.

Det forudsiger manden med ansvaret for det hele, Åge Hareide.

- Jeg tror også, at Christian vil være afgørende i den her kvalifikation. Han er vores mest kreative og farligste spiller. Det har han vist over tid, og han er blandt toppen i Europa på sin position. Så jeg forventer mig meget af ham, og der ligger et stort ansvar på hans skuldre, men han skaber også altid et eller andet, når han er på banen, siger landstræneren ifølge Ritzau.

Efter Christian Eriksen-forhold var det usædvanligt længe at gå uden landsholdsmål, da han fra september til i torsdag ikke scorede en eneste gang. Men med straffesparksmålet mod Kosovo var Danmarks bedste spiller tilbage på tavlen og kom altså fra land i 2019 med sit mål nummer 26 for landsholdet.

Eriksen og co. møder i morgen Schweiz på udebane i det, der på papiret er den sværeste kamp i EM-kvalifikationen, da schweizerne er førsteseedet i Danmarks gruppe. De må dog undvære de to største offensive profiler, Xherdan Shaqiri og Haris Seferović.

Danmark, derimod, har placeret sin største profil i centrum - igen.