Video : Tipsbladet
Superliga

Vendsyssel-assistent stopper til sommer: Skal træne Dortmunds andethold

Mike Tullberg stopper som assistenttræner i Vendsyssel FF efter denne sæson. Han skal være træner for Borussia Dortmunds andethold, hvorfra de to af de seneste tre forgængere har fået job i Huddersfield.

Hvis ellers historien gentager sig selv, ligger der et stort trænerjob i England og venter på Mike Tullberg. Han skal dog lige over Tyskland først.

Forklaring følger.

Tullberg stopper til sommer som assistenttræner i Vendsyssel FF for at blive cheftræner for Borussia Dortmunds andethold. Holdet spiller til daglig i Regionalliga West, den fjerdebedste række i Tyskland.

To af de tre seneste trænere for Dortmund II er David Wagner og Jan Siwert, som er henholdsvis tidligere og nuværende cheftræner for Huddersfield Town i Premier League. Det er med andre ord både en stor klub, Tullberg kommer til, og et job, der kan give store muligheder fremover.

- Det er en jobmulighed, man ikke får mange gange i løbet af sin trænerkarriere, og jeg er stolt over, at jeg som dansk træner får muligheden for, at blive træner i en af de største klubber i Europa, siger Mike Tullberg i en pressemeddelelse.

Han har tidligere været træner for Rot-Weiβ Oberhausens U19-Bundesliga-hold og AGF's U19-mandskab. De næste måneder går med at forsøge at sikre overlevelse med Vendsyssel.

- Jeg er utrolig taknemmelig for den chance, Vendsyssel FF har givet mig. Det er første gang, jeg har været træner omkring et seniorhold, og jeg har lært utrolig meget og mødt nogle helt fantastiske mennesker. Samtidig har det været en fornøjelse at se, hvordan klubben har udviklet sig siden i sommer. Der er taget utrolig store skridt på kort tid, og jeg vil sammen med trænergruppen gøre alt for, at Vendsyssel FF også spiller i Superligaen efter sommerferien, siger Mike Tullberg.

Vendsyssel har netop ansat Jan Michaelsen, som også bliver assistenttræner frem til sommer.