Video : Tipsbladet
Landshold

Tidligere landsholdsprofil om trænerskifte: Det skaber motivation

Martin Laursen er overbevist om, at den tidlige udmelding om landstrænerskifte får positiv effekt på spillerne.

Kasper Hjulmand skal overtage fra 1. august 2020 som dansk landstræner. De seneste dage er det blevet diskuteret, om det var et klogt træk af DBU allerede nu at offentliggøre det skifte, men Martin Laursen ser det ikke som noget problem.

- Fodboldspillerne spiller for Danmark. Alle spillere og Åge Hareide har interesse i at komme til EM, og forhåbentlig gøre det godt under EM. Det ville være godt for spillerne, for Åge Hareide og for Jon Dahl, siger den tidligere landsholdsprofil til Jyllands-Posten.

Laursen, der spillede på landsholdet i perioden 2000 til 2008, tror snarere på, at det kan få en positiv effekt på spillerne, at de allerede nu ved, hvem der skal træne dem efter Åge Hareide.

- Det skaber ekstra motivation hos spillerne, fordi de også i fremtiden vil sikre sig en plads på landsholdet under den nye landstræner. Spillerne ønsker at vise sig frem for den nye træner, forklarer han.

Det blev til i alt 53 landskampe for nu 41-årige Martin Laursen, som i karrieren blandt andet spillede for AC Milan og Aston Villa.