Video : Tipsbladet
Superliga

NordicBet Ligaens tv-kamp kan blive flyttet væk fra søndag

Medierettighederne til dansk fodbold blev tildelt tirsdag, og NordicBet Ligaen skal også i den kommende sæson vises på Nents kanaler. Det kan betyde, at tv-kampen fra NordicBet Ligaen bliver flyttet.

Superligaen vil de kommende fem sæsoner blive sendt på Nents og Discoverys kanaler, mens DR har ret til at vise highlights fra Superligaen samt at transmittere via radio fra kampene.

Dermed fortsætter man altså med at holde fast i de senere års rettighedshavere, efter der tidligere tirsdag blev tildelt medierettigheder fra 2021 til 2024.

Også NordicBet Ligaen bliver på Nents kanaler - 3+, TV3 Sport og TV3 Max - men dansk fodbolds næstbedste række kan alligevel stå over for ændringer i fremtiden.

Søndagsprogrammet er nemlig presset. Nu spiller man to kampe klokken 14 i dansk fodbolds bedste række, fordi lørdagskampen er flyttet til søndag, og det gør det ikke nær så attraktivt at have fuld spillerunde og tv-kamp fra NordicBet Ligaen søndag klokken 13.45.

- Vi er nødt til at tage den i dialog med klubberne og Divisionsforeningen, men søndag er nu endnu mere packet, når vi også tænker på andre ligaer, der spiller på det tidspunkt. Der er også Formel 1 og håndbold, og generelt sker der bare meget om søndagen. Uden at tage glæderne på forskud, er det noget, vi skal kigge på, altså om vi skal vise vores tv-kamp fra NordicBet Ligaen om søndagen, siger Kim Mikkelsen, sportschef i Nent Group, til tipsbladet.dk.

Tidligere har der været tv-kamp fra NordicBet Ligaen om torsdagen, og lige nu er det i hvert fald ikke sådan, at Kim Mikkelsen lukker døre i forhold til tv-kampen fremadrettet.

- Det kunne sagtens være i spil. Det kunne også være lørdag eller søndag, siger Kim Mikkelsen, der mere end antyder, at tv-kampen fra NordicBet Ligaen skal spilles på et andet tidspunkt end om søndagen:

- Vi vil meget gerne udvikle NordicBet Ligaen, men den nye aftale gør, at søndagen bliver mere pakket. Vi har ingen interesse i at ligge den oven i os selv. Klokken 12, 14 og 16 anser jeg som et delvist lukket vindue for os, så deri ligger også en del af svaret, men jeg skylder klubberne at tage dialogen med dem om, hvordan det skal tilrettelægges.

I den nye aftale mellem Superligaen A/S og Nent fremgår det også, at klubberne fra den næstbedste række nu får muligheden for at streame kampe selv, hvis kampen ikke er valgt til tv.

Fremover vil den danske pokalturnering - Sydbank Pokalen - også blive sendt på Nent-kanalerne, som det også hele tiden har været tilfældet, og når man fra sæsonen 2020/2021 går tilbage til 12 hold i Superligaen, ligger det også i kortene, at man kigger på at gøre pokalturneringen mere interessant.

- Det synes vi er en god idé, men det er noget, vi skal snakke med klubberne om, siger Kim Mikkelsen.

I den kommende Superliga-sæson vil der være tre nedrykkere, mens der bare er en enkelt klub, der rykker op i Superligaen. Dermed kommer NordicBet Ligaen også til at være historisk stærk om et år.