Video : Tipsbladet
Superliga

Alt om Randers FC: Nye profiler skal træde i karakter

Tipsbladet.dk ser frem mod sæsonstarten i Superligaen med fokus på hvert enkelt hold. Denne gang Randers FC.

Tipsbladet.dk ser frem mod sæsonstarten i Superligaen med fokus på hvert enkelt hold. 

Denne gang Randers FC:

Transfers:
Ind: Mathias Nielsen (AC Horsens), Marcus Mølvadgaard (Hvidovre, lejeaftale udløber), Kasper Høgh (egne rækker), Alhaji Kamara (Vendsyssel FF), Tobias Klysner (egne rækker), Oliver Bundgaard (egne rækker), Oliver Skolnik (OB), Simon Piesinger (SCR Altach), Tosin Kehinde (CD Feirense, lejeaftale)

Ud: Nicolai Poulsen (AGF), Kasper Enghardt (Lyngby BK), Mads Aaquist (FC Nordsjælland, lejeaftale udløber), Jonas Bager (Royale Union Saint-Gilloise), Mikael Boman (Halmstad)

Træningskampe:
Randers FC - Esbjerg fB 2-2
Randers FC - AGF 1-1
Randers FC - Viborg FF 2-0

Bud på idealopstilling (4-4-2): Carlgren - Thomsen, Nielsen, Marxen, Conboy - Kallesøe, Mistrati, Piesinger, Lobjanidze, Egho, Kamara

Status:
Kronjyderne er i gang med at forme et nyt hold, efter at bærende kræfter som Nicolai Poulsen og Jonas Bager har sagt farvel. Det har budt på flere spændende nyerhvervelser, som skal blive spændende at følge i den kommende sæson. Randers FC leverede en meget fornem indsats i sidste sæson, hvor holdet først var tæt på at komme med i mesterskabsspillet og dernæst tabte Europa-finalen til Brøndby. En lignende sæson vil uden tvivl blive taget imod med kyshånd i Randers.

Styrker:
Randers FC har en bundsolid defensiv, som måske i virkeligheden ikke får nok anerkendelse. Kronjyderne vandt utrolig mange smalle sejre i sidste sæson, fordi holdet ikke lukkede mål ind. Patrik Carlgren noterede sig for 12 clean sheets, hvilket var tredjeflest i ligaen. 

Svagheder:
Kronjyderne har hentet Alhaji Kamara til klubben, og det virker som en god idé - holdet har til tider manglet noget at skyde med i offensiven. Marvin Egho spillede et fint forår, men det er som regel ikke noget godt tegn, når topscoreren skal findes nede på midtbanen som med Saba Lobjanidze. Angriberne Emil Riis, Marvin Egho, Benjamin Stokke og Mikael Boman scorede tilsammen 16 mål i sidste sæson - det er lige i underkanten, og det vil give Randers en ny dimension, hvis angriberne viser større skarphed. 

Han bliver vigtig:
Med Jonas Bager og Nicolai Poulsen ude af vagten er der rigtig meget Randers-blod, der har forladt klubben. Det løber dog stadig rundt i årerne hos Johnny Thomsen, der er klar til at tage hul på sin ottende sæson som Randers-spiller. Den 37-årige veteran har vist, at han stadig har niveauet til at spille i Superligaen, og han får en vigtig rolle på- og udenfor banen i den kommende sæson.

Hold øje med:
Vito Hammershøj-Mistrati har været en god spiller for Hobro IK, og det skal blive spændende at se, hvad kan han udrette med dygtigere medspillere omkring sig. Det tidligere FCM-talent har umiddelbart gode forudsætninger for at voske yderligere i Randers FC. 

Spørgsmålstegnet:
Saba Lobjanidze er stadig i Randers FC, men det er planen, at han skal sælges i løbet af sommeren. Og hvad gør Randers FC så? Georgieren er med afstand den bedste spiller i klubben, og han bliver mere end svær at erstatte. Randers mister både mål og assists, og det kan blive en alvorlig hæmsko for offensiven, der ikke ligefrem sprudler af kreative spillere. Der venter en vigtig opgave for direktør Søren Pedersen i at finde en dygtig afløser.

Bud på placering i grundspillet:
7-10

Premiere:
SønderjyskE - Randers FC, søndag klokken 12.00

Statistik fra sæsonen 2018/2019: