Video : Tipsbladet
Superliga

Alt om AaB: Veteraner er skiftet ud med mælketænder

Tipsbladet.dk ser frem til sæsonstarten i Superligaen med fokus på hvert enkelt hold. Denne gang AaB.

Tipsbladet.dk ser frem mod sæsonstarten i Superligaen med fokus på hvert enkelt hold.

Denne gang AaB:

Transfers:
Ind: Lucas Andersen (Grasshoppers), Andreas Hansen (HB Køge), Anders Bærtelsen (egne rækker), Bardhec Bytyqi (Jammerbugt FC, lejeaftale udløber), Pavol Safranko (Dundee United, lejeaftale udløber), Lukas Klitten (egne rækker), Oliver Klitten (egne rækker), Søren Tengstedt (egne rækker), Mikkel Kaufmann (egne rækker), Anders Bærtelsen (egne rækker), Patrick Olsen (FC Helsingør)

Ud: Kasper Pedersen (kontraktudløb), Rasmus Würtz (karrierestop), Kasper Risgård (karrierestop), Philipp Ochs (Hoffenheim, lejeaftale udløber), Michael Lansing (AC Horsens), Marco Ramkilde (kontraktudløb)

Træningskampe:
AaB - Thorup-Klim BK 13-0
AaB - Veddum IF 7-1
AaB - AFC Ajax 1-1
AaB - AC Horsens 4-0

Bud på idealopstilling (4-3-3): Rinne - Kristensen, Okore, Ross, Ahlmann - Christensen, Abildgaard, Olsen - Kusk, van Weert, Andersen

Status:
Der er sket markante ændringer i AaB siden sidste sæson. Nordjyderne har sagt farvel til Rasmus Würtz, Kasper Risgård og Kasper Pedersen, og det er 921 Superliga-kampes erfaring, der har forladt skuden. Afløserne er i første omgang hentet på klubbens U19-hold og har dårligt nok to håndfulde Superliga-kampe tilsammen. Det skal blive uhyre interessant at følge. Transfervinduet har foreløbig været roligt i Aalborg - evighedstalentet Patrick Olsen er eneste nyankommer i marken. 

Styrker:
De fleste i AaB har spillet sammen i rigtig mange år. Enten på førsteholdet eller U19-holdet. Denne indbyrdes kendskab til hinanden er en klar fordel og kan kompensere for, at mange af de unge spillere selvsagt mangler rutine fra øverste niveau. Desuden har AaB i spillere som Lucas Andersen og Kasper Kusk noget individuel kvalitet, som ikke mange i Superligaen kan bryste sig af.

Svagheder:
AaB kan passende starte med at hanke op i sig selv på hjemmebane, for det var ikke godt nok, hvad nordjyderne præsterede i egen hule i sidste sæson. Cheftræner Jacob Friis skal ydermere arbejde på at få bedre styr på defensiven, der til tider gav for mange chancer væk. 

Han bliver vigtig:
Lucas Andersen er ny anfører i AaB efter Rasmus Würtz, og der hviler et kæmpe ansvar på de forholdsvis smalle skuldre. Nordjydernes nummer 10 er den bedste spiller på holdkortet, og der er brug for, at han leverer, hvis det skal gå AaB godt. Kasper Kusk har også et højt topniveau, men har det med at falde ud af kampene. Samme frihed kan Lucas Andersen ikke tage sig. 

Hold øje med:
AaB har rykket en god håndfuld talenter op i førsteholdstruppen, så der er mange spændende spillere at holde øje med. Umiddelbart kunne det godt tyde på, at særligt midtstopperen Mathias Ross Jensen får en fremtrædende rolle i den kommende sæson. Ross er kun 18 år, men noterede sig for ni kampe i sidste sæson. Skal formentlig stå i lære hos Jores Okore. 

Spørgsmålstegnet:
Er AaB gået for langt i satsningen på egne talenter? Den endelige status over trupsammensætningen kan selvsagt først gøres, når transfervinduet er lukket, men det er ikke svært at få øje på faresignalerne i den nuværende trup med så mange unge og uprøvede spillere. At afløse veteraner med mælketænder er et sats, og så må tiden vise, om sportsdirektør Allan Gaarde kommer til at fremstå gal eller genial. 

Bud på placering i grundspillet:
6-8

Premiere:
Lyngby BK - AaB, søndag klokken 14.00

Statistik fra sæsonen 2018/2019: