Video : Tipsbladet
Superliga

Nyt stort underskud i Parken - men 180 millioner bedre end i fjor

Parken Sport & Entertainment, selskabet bag FC København, kom ud af første halvår med 43 millioner i underskud. Det var dels langt bedre end samme periode sidste år, dels forventer selskabet et overskud for hele regnskabsåret 2019.

På sin vis er 43,2 millioner kroner i underskud jo ret meget i dansk fodbold, men i tilfældet Parken Sport & Entertainment kommer det med formildende omstændigheder. Dels er det godt 180 millioner bedre end samme periode sidste år, dels forventer koncernen bag FC København et overskud for hele regnskabsåret 2019.

Parken har netop offentliggjort sit halvårsregnskab, der altså viser et stort minus. Det skyldes blandt andet, at FCK brugte 17,1 millioner mere på transfers, end klubben modtog, og at udgifter til personale steg med 13,5 millioner i forhold til 2018. Det var primært som følge af bonusser i forbindelse med mesterskabet.

Samlet lavede fodbolddelen af forretningen 69,9 millioner i minus. Til gengæld gav Lalandia og kontorudlejningen begge plus.

Årsagen til, at Parken trods halvårsunderskuddet klarede sig så meget bedre end i fjor, er, at selskabet dengang tabte 227 millioner på, efter den nedskrev værdien af fitness dk-kæden. Den er nu solgt fra.

Men som nævnt forventer koncernen et overskud for 2019. Dels skæpper salgene af Robert Skov, Denis Vavro og Jesse Joronen godt i kassen (og er ikke medregnet i første halvår), dels budgetterer man med, at FCK kommer i Europa League-gruppespillet. 

I alt forventer Parken Sport & Entertainment et overskud på 60 til 75 millioner kroner for hele 2019.