Video : Tipsbladet
Superliga

Brøndby låner millioner igen: Jan Bech og bestyrelsesmedlem træder til

Jan Bech Andersen og bestyrelsesmedlemmet Torben Bjørn Christensen har begge lånt Brøndby IF penge igen. Klubben skylder nu de to henholdsvis 60 og 13 millioner kroner. Bech Andersen har desuden givet lovning på at støtte klubben økonomisk det næste år, hvis det bliver nødvendigt.

I fjor lavede forretningen Brøndby IF et overskud for første gang i ti forsøg, men i år styrer klubben mod endnu et stort underskud. I løbet af efteråret skal en aktieemission indbringe et større millionbeløb, men indtil da har den haft brug for at låne penge.

De er primært kommet fra Jan Bech Andersen og sekundært bestyrelsesmedlemmet Torben Bjørn Christensen. Det fremgår af det halvårsregnskab, som klubben sendte ud tirsdag morgen.

Her står der, at hovedaktionær og bestyrelsesformand Jan Bech Andersen i løbet af 2019 har lånt klubben 42 millioner kroner. I fjor lånte han den 18 millioner, hvilket klubben ikke har betalt tilbage endnu. I alt har rigmanden dermed 60 millioner til gode i Brøndby, står der i regnskabet.

For Torben Bjørn Christensen er tallene noget mindre. Hans virksomhed TBC A/S har i juli eller august lånt klubben 3 millioner kroner. Dermed er Brøndbys gæld til TBC A/S på samlet 13 millioner kroner.

Man skal dog ikke forvente, at økonomien knækker Brøndby foreløbig. Jan Bech Andersen har således stillet sikkerhed for klubbens drift det næste års tid. 

- For at understøtte likviditetsberedskabet har Jan Bech Andersen ved støtteerklæring bekræftet, at - om nødvendigt – sikre tilstrækkelig likviditet til, at selskabet kan opretholde sit budgetterede aktivitetsniveau. Den afgivne støtteerklæring er gældende frem til september 2020, skriver klubben i regnskabet.