Video : Tipsbladet
Europa League

Tidligere FCK'er med Schweiz-fortid: Lugano-træner er uberegnelig

Michael Silberbauer spillede en årrække i schweizisk fodbold, og han kender godt til FCK's kommende modstander i Europa League-gruppespillet, Lugano.

Når FC København torsdag aften går på banen mod schweiziske Lugano, så er det sandsynligvis en modstander, som de fleste danskere ikke har det store kendskab til. Det har den tidligere FCK'er Michael Silberbauer derimod, som spillede i Schweiz mellem 2011 og 2015 kun afbrudt af et lejeophold i OB.

Han har et klart syn på, hvilket hold Lugano er. Det fortæller han om i FCK's podcast forud for kampen.

- Deres cheftræner Fabio Celestini var tidligere træner i Lausanne, mens jeg var dernede, og han er en træner, der gerne vil spille fodbold. Hvor Lugano tidligere har været mere italiensk inspireret, så er han meget spansk inspireret og har også selv tilbragt nogle år af sin karriere der. Jeg synes han er en spændende fyr, og han er er også uberegnelig og kan godt finde på at skifte formation midt i kampen, fortæller Silberbauer.

Desuden kan Michael Silberbauer også se, at træneren har hentet nye spillere ind, som er gode boldspillere, hvilket giver et billede af, at klubben har ændret en lille smule stil. Endvidere udpeger han et par spillere, som man skal holde øje med.

- Deres kaptajn, Sabatini, har været der i mange år og er en god spiller, og oppe foran har de Carlinhos, som er lidt uberegnelig, siger han og fortsætter:

- Lugano er et hold der egentlig altid har kæmpet lidt med i den tunge ende, men så har haft nogle runs, hvor de har gjort det godt. Det gjorde også for nogle år siden, da de også kom med i Europa League. Det er allesammen gode boldspillere, men her på det sidste har de også haft lidt problemer med at sætte resultater sammen, lyder det fra Michael Silberbauer.

Kampen mellem FC København og Lugano spilles torsdag klokken 18.55, og den sendes direkte på 6'eren.