Video : Tipsbladet
Superliga

Bedst og værst: AGF og Lyngby delte på århusiansk pløjemark

Tipsbladet.dk zoomer ind på kampen mellem AGF og Lyngby BK.

AGF – Lyngby BK
Rezan Corlu, 0-1 (6')
Patrick Mortensen, 1-1 (29')

Kampens bedste
AGF

Mustapha Bundu gjorde ikke meget væsen af sig før pausen, men efter pausen var han i den grad den mest iøjnefaldende AGF’er. Den målfarlige kantspiller var oftest involveret, når AGF blev farlige, og han viste sine flere gange sine dribleegenskaber og sin hurtighed. Det lykkedes dog ikke for Bundu at komme på måltavlen.

Lyngby BK
Det var AGF, der var mest på bolden og stod bag det meste i kampen. Men Lyngby-keeperen Thomas Mikkelsen holdt dem ofte fra at sende bolden over stregen, og han diskede op med flere flotte redninger. Især i første halvleg, hvor han blandt andet fik hånden på et lobforsøg fra Patrick Mortensen og reddede Casper Højers frisparksforsøg, før Mortensen dog headede den i mål. En god præstation fra keeperen.

Offensivt leverede Rezan Corlu også igen en fin præstation, og selvom alt ikke lykkedes for kreatøren, var han oftest involveret, når Lyngby var farlige. Han scorede også et flot mål. 

Kampens værste
I stedet for at fremhæve en specifik spiller er det værd at fremhæve græstæppet på Ceres Park. Det var i sandhed en pløjemark, og det gav til tider problemer for de teknisk dygtige spillere på banen.

Patrick Mortensen kan fremhæves iblandt spillerne på banen, da han simpelthen ikke fik nok ud af de chancer, han havde. Han kom godt nok på måltavlen, men han havde flere store chancer, som han misbrugte. 

Kampens detalje
Før kampen blev sparket i gang var der et fint øjeblik, da AGF-legenden Bjarke Gundlev, der i slutningen af november gik bort, blev mindet med et minuts stilhed. Gundlev, der spillede for AGF i 1950’erne og 1960’erne, var med til at vinde tre mesterskaber med AGF.

Efter startfløjtet leverede Rezan Corlu også hurtigt en flot detalje. Lyngby-kreatøren modtog bolden på midten, hvor han flot tog bolden med og løb mod AGF-målet, før han sendte bolden ind med en kontrolleret afslutning. Det var endnu et flot mål fra den formstærke profil.