Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: FC Midtjylland - AGF

To af ligaens mest formstærke hold mødes i en regulær topkamp søndag aften. Men hvem holder fast i deres gode stime?

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: MCH Arena, Herning
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
På TV: TV3 Max
Hashtag: #fcmagf #sldk

Holdnyt:
FC Midtjylland:
Det er heldigt for Brian Priske, at han råder over en af Superligaens største trupper, for fraværslisten i FC Midtjylland er også en af de længste. Zsolt Korcsmar, Patrick, Kristian Riis og Oliver Olsen er fortsat langtidsskadet, mens også Marc Dal Hende har siddet ude i nogen tid.

Derudover er Frank Onyeka en af hele ni Superliga-spillere, som har karantæne i årets sidste spillerunde, og som dermed kan gå på en tidlig juleferie.

Der er dog ikke mange tegn på, at de mange afbud påvirker FC Midtjyllands resultater. Holdet er nu oppe på otte sejre på stribe, efter det slog Brøndby IF i seneste runde. Cifrene var i øvrigt det, man kan kalde en FCM special: 2-1. Det har været udfaldet i seks af holdets førnævnte otte sejre i streg.

Det vidner også om, at vicemestrene ikke altid vinder overbevisende, men de vinder dog, og det er jo i sidste ende det, fodbold drejer sig om. Det er efterhånden også ved at være en klubspecialitet at vinde, selv om spillet ikke flyder.

Det har foreløbig indbragt en førsteplads og Superliga-historiens højeste pointsnit.

AGF:
Lyngby BK brød i sidste runde AGF’s sejrsstime, der talte fem kampe på stribe, men det var trods alt ikke værre, end at de hvide fik uafgjort ud af kampen. Dermed kan de stadig kalde sig ubesejret siden nederlaget til FC København i oktober måned.

Denne sæson har i det hele taget bestået af stimer for AGF’s vedkommende. Først en dårlig én, da holdet ikke vandt i sæsonens fem første ligakampe, så en god én med seks sejre i streg, så en dårlig én med tre nederlag og nu altså igen en ubesejret stime.

Det er nok til en foreløbig tredjeplads i tabellen, men Brøndby er kun to point bagud, så hvis ikke AGF får point ud af søndagskampen, risikerer holdet, at det mister tredjepladsen. Det ser dog stadig fornuftigt ud, hvad angår top 6. Der er seks point og ikke mindst fire hold ned til den gale side af skillelinjen.

Cheftræner David Nielsen må undvære manden, han kaldte sæsonens bedste signing, Nicolai Poulsen, der har karantæne. Til gengæld er Niklas Backman og Jon Dagur Thorsteinsson tilbage fra selvsamme.

Karantæne:
FC Midtjylland: Frank Onyeka
AGF: Nicolai Poulsen

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland (4-2-3-1): Hansen – Andersson, Sviatchenko, Scholz, Dyhr – Evander, Sparv – Mabil, Marcondes, Anderson – Kaba

AGF (4-3-3): Eskelinen – Munksgaard, Backman, Tingager, Højer – Amini, Duncan, Blume – Bundu, Mortensen, Thorsteinsson

Profilen:
Dette efterår har været et usædvanligt et for Tim Sparv, idet han kun er startet inde i fire Superliga-kampe. En stor del af forklaringen er, at han har døjet med skader, men også at Frank Onyeka har gjort det godt i hans fravær. Nu ser den finske landsholdsanfører dog ud til at få sin første startplads sin september.

Vidste du, at..:
De to cheftrænere, Brian Priske og David Nielsen, var i tre af de samme klubber i deres spillerkarrierer: AaB, FC Midtjylland IK Start. De nåede dog aldrig at være holdkammerater.

Dom:
Når to af ligaens mest formstærke hold mødes i en regulær topkamp, kan man godt tillade sig at have høje forventninger. FC Midtjylland og AGF har vist sig at være blandt de bedste hold i Danmark i dette efterår, og de må begge være opsat på at runde en stærk halvsæson af på bedste vis.

Hjemmeholdet har dog været en anelse bedre end AGF – og alle andre for den sags skyld – og det er svært at se, hvor det næste nederlag skal komme fra. Derfor lyder buddet herfra også, at de vinder. Det bliver selvfølgelig 2-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: