Video : Tipsbladet
EM

Hareide: Én ting reddede os fra at blive fyret tidligere

Åge Hareide stopper som Danmarks landstræner efter EM-slutrunden, men han tror, han og assistenttræner Jon Dahl Tomasson kunne være blevet fyret tidligere

Der herskede kaos omkring Danmarks herrelandshold, da landstæner Åge Hareide og assistenttræner Jon Dahl Tomasson uden varsel blev præsenteret for en fyreseddel tidligere i år. De stopper efter EM-slutrunden, og bliver erstattet af Kasper Hjulmand og Morten Wieghorst.

Men, fyringen kunne være faldet langt tidligere, tror Åge Hareide. Til den norske avis Dagbladet fortæller han, at det kun var den store opbakning fra spillerne, som forhindrede det i at ske.  

Læs også:Åge Hareide stopper måske karrieren

- Havde vi ikke haft det, var vi sikkert blevet sparket ud for længe siden, mener Danmarks norske landstræner, der trods det kaotiske forløb ikke er lader til at være sur på DBU - og så tror han, at landsholdet nok skal præstere under Kasper Hjulmand.

- Vi har et meget godt forhold til DBU i dag, og vi er professionelle. Resultaterne har været der, så alt er fint. Det er vigtigt for os at overlade Danmark på den bedst mulige måde, og Hjulmand er en udmærket træner. Holdet er i de bedste hænder, siger Hareide.

Læs også:Åge Hareide forbigået: Norge forlænger med svensk landstræner

Åge Hareide har ellers været ude med heftig kritik af DBU's måde at håndtere processen. Særligt timingen har ifølge nordmanden været kritisabel, og han mener, det skabte uro - men han slår samtidig fast, at han har nydt sin tid som Danmarks landstræner.

Læs også:Peter Møller opjusterer DBU's målsætning: Vi skal med til alle slutrunder

Læs også:Åge Hareide melder klart ud: Interesseret i landstrænerjob i Norge

Læs også:Revser Åge Hareide: Han er barnlig og illoyal