Video : Tipsbladet
Superliga

Seks ungdomsspillere tog skridtet: AaB's talentchef godkender 2019

Anders Damgaard, der er talentchef i AaB, er tilfreds med klubbens talentmæssige udvikling i 2019, hvor man har rykket seks ungdomsspillere op i Superliga-truppen.

AaB har i løbet af 2019 rykket seks ungdomsspillere op i Superliga-truppen.

Målet for den nordjyske klub er egentlig kun, at der skal to spillere pr. årgang op på førsteholdet, og derfor godkender talentchef Anders Damgaard udviklingen i 2019. 

Læs også:Thomas Enevoldsen drømmer om AaB-comeback

- Vi er forsat med at lægge ekstra lag på den fine talentudvikling, som min forgænger Jacob Larsen i sin tid startede, siger han ifølge AaB TV. 

- Missionen for AaB Talent er at få nogle af vores egne spillere fra AaB Talent op i Superliga-truppen. Her er målsætningen, at vi skal have to pr. årgang, og fra årgang 2000 har vi fået fire spillere op. Derudover så er der jo allerede to spillere fra årgang 2001, der er kommet over i Superliga-truppen. Så det er rigtig, rigtig positivt, siger han. 

Læs også:AGF og AaB har været i Club Brugge: Studerede Simon Mignolet

De seks spillere, som er kommet op i Superliga-truppen, er Oliver og Lukas Klitten, Anders Bærthelsen, Søren Tengstedt, Mathias Ross og Mikkel Kaufmann.

Yderligere fortæller Anders Damgaard, at AaB Talent også er blevet styrket på mandskabsfronten i 2019, da man har ansat en fysioterapeut, en fysisk træner og  en mentaltræner til undgomsholdene. 

Læs også:Vinterpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Læs også:AaB-bomber efter to grimme skader: Jeg var bekymret for mit helbred

Læs også:18-årig Superliga-komet: Valgte Lyngby frem for FCK's moderklub