Video : Tipsbladet
EM

Dansk overtal til EM-kampe i Parken: Det må være rekordopbakning

Når Danmark spiller i Parken under EM, vil der være et stort dansk overtal på tribunerne, meddeler DBU.

Danmark spiller til sommer deres tre kampe i EM-gruppespillet på hjemmebane, og det kommer også til at føles som hjemmebanekampe på tribunerne.

På lægterne vil der nemlig være et stort overtal af danskere til kampene mod henholdsvis Finland, Belgien og Rusland. Det meddeler DBU på sin hjemmeside.

Til kampen mod Finland er 55,9 procent af billetkøberne fra Danmark, hvorimod kun 24,1 procent kommer fra Finland. Mod Belgien er 56,8 procent fra Danmark, mens 27,6 er fra Belgien, og mod Rusland har danskerne sikret 59,6 procent af de solgte billetter, mens russerne har 23,4 procent.

Opbakningen til det danske landshold vækker glæde i DBU.

- Det er simpelthen genialt, at så mange danskere har fået billet til Danmarks EM-gruppekampe - det må være rekordopbakning! Det er måske en once in a lifetime for os fans. Vores landshold til en stor international slutrunde sammen med så mange danske fans på tribunen. Jeg håber opbakningen hjælper holdet mod sejre og succes, siger Anders Hagen, der er fankoordinator for DBU, ifølge DBU’s hjemmeside.

Der kan endda komme endnu flere danskere på lægterne til Danmarks EM-kampe i Parken. I slutningen af februar åbner UEFA nemlig en platform, hvor fans kan sælge deres billetter.

Parken skal dog ikke kun husere det danske landsholds kampe. Også en ottendedelsfinale, der bliver uden Danmark, skal spilles i Parken, og her er 46 procent af billetkøberne fra Danmark.