Video : Tipsbladet
Superliga

Superligaen bekræfter: Alle kampe i næste runde spilles uden tilskuere

Superligaen følger myndighedernes anbefalinger og lukker dørene til samtlige kampe i næste runde for at imødegå smittefare med coronavirus. Det samme gælder 1. division.

Fredag formiddag opfordrede statsminister Mette Frederiksen til, at arrangører rundt om i Danmark udskyder eller aflyser alle arrangementer med over 1.000 deltagere. Den opfordring efterlever Superliga-klubberne nu.

Der er ganske vist ikke plads i kalenderen til at udskyde kampene, så i stedet har klubberne besluttet, at alle kampe i den kommende spillerunde skal spilles for tomme tribuner. På den måde forsøger man at minimere risikoen for at sprede coronavirus i landet.

- Som Divisionsforeningen meldte ud i går torsdag, så vil vi gøre alt for at afvikle fodboldkampene den kommende runde – også hvis det betyder at spille uden tilskuere. Regeringen er kommet med en opfordring, og den har vi i Divisionsforeningen påbudt klubberne i 3F Superliga og NordicBet Liga at følge, skriver Divisionsforeningen i en pressemeddelelse.

Læs også:FCK lukker døren: Europa League-brag for tomme tribuner

- Vi har ikke planer om at aflyse nogle kampe, så længe der ikke er en sundhedsmæssig vurdering af, at der ikke bør spilles.

Flere Superliga-klubber havde allerede taget deres forholdsregler. AGF og FC Midtjylland meddeler eksempelvis allerede fredag morgen, at fans og presse ikke kunne komme ind på træningsanlæggene, og at spillerne ikke ville stille op til billeder med fans.

Også AC Horsens og Silkeborg IF havde afskåret direkte kontakt mellem spillere og fans i forbindelse med pokalkvartfinalen torsdag aften.

Læs også:Statsministeren vil have udskudt store arrangementer - kan ramme Superligaen

Foreløbig er 21 danskere smittet med coronavirus. En af dem er den tidligere landsholdsspiller Thomas Kahlenberg. Eftersom han var på Brøndby Stadion til Superliga-kampen mod Lyngby i søndags, er 13 ansatte i Brøndby IF og tre spillere i Lyngby sendt i hjemmekarantæne, til man kan konstatere, om de er smittet eller ej.

To af dem, Patrick da Silva og Kasper Jørgensen, har begge opfordret til, at Lyngbys kampe udskydes, fordi holdet mangler tre spillere. Det afviste klubbens direktør dog torsdag.

- Vi forstår godt Patricks frustration, og vi ville selvfølgelig gerne have været dette foruden og spillet kampen på fuld styrke. Når det er sagt, så bakker vi selvfølgelig op om, at vi skal forholde os til og efterleve Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Så længe de ikke har forbehold mod afviklingen af kampe, så kan vi ikke se nogen grund til at aflyse, sagde Andreas Byder til tipsbladet.dk.

Læs også:Endnu en Lyngby-spiller slår fast: Man bør aflyse to kampe

Læs også:Også FC København laver tiltag mod coronavirus

Læs også:Også FC Midtjylland lukker ned: Ingen adgang for fans og journalister