Video : Tipsbladet
Superliga

Også Horsens sender ansatte hjem: Håber på pengehjælp fra staten

AC Horsens har sendt de fleste af klubbens ansatte hjem. Det sker på baggrund af statens regler om, at virksomheder kan få økonomisk hjælp.

Hvis man ringer eller mailer AC Horsens i denne tid, kan man ende med at vente lang tid på at få svar. For de fleste af klubbens ansatte er sendt hjem, fortæller direktør Kristian Nielsen til Horsens Folkeblad.

Regeringen og Folketinget har lanceret hjælpepakker, der skal komme økonomisk trængte virksomheder til undsætning, blandt andet ved at yde bistand til at betale løn til hjemsendte medarbejdere. Det håber Horsens at drage nytte af.

Læs også:Bo Henriksen bekymrer sig ikke om tabte millioner: Ingen dør af sult her

- Vi er nogle få tilbage, men stort set alle ansatte i administrationen, på vores akademi og flere i staben omkring vores førstehold er blevet sendt hjem med baggrund i de regler, som betyder, at vi kan søge lønkompensation for dem, siger Kristian Nielsen til Horsens Folkeblad.

Førsteholdsspillerne er ikke blandt dem, der er sendt hjem, men det er stort set alle andre ansatte i administrationen og på klubbens akademi.

Forleden var FC Nordsjælland den første Superliga-klub til at melde ud, at den sendte en række medarbejdere hjem med henblik på regeringens nye regler for løntilskud. En række andre klubber fortalte til tipsbladet.dk, at de også agtede at gøre brug af hjælpen.

Læs også:OB er på vej med flot regnskab: Har vendt stort underskud til overskud

Hos Hobro IK vurderede formand Lars Kühnel endda, at hjælpen kunne udgøre forskellen på økonomisk ruin eller ej.

- Divisionsforeningen har virkelig gjort et godt stykke arbejde. Vi kommer som alle andre klubber til at søge kompensation for de kampe, vi ikke kan spille. Det kan blive tungen på vægtskålen for, om vi skal dreje nøglen om. I Hobro er det måske op til 50 arbejdspladser pladser. Det kan være med til at redde os, sagde han.

Superligaen er i øjeblikket suspenderet på ubestemt tid.

Læs også:Quiz: Superligaens nummer 10 - kan du huske dem?

Læs også:VAR i Superligaen: Træningen kan afsluttes som normalt

Læs også:Udbyder vil ikke sænke prisen på tv-pakker: Se nogle flere serier og film