• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

VAR i Superligaen: Træningen kan afsluttes som normalt

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

De regner ikke med, at implementeringen af VAR i Danmark forsinkes.

Af Kenneth Jensen

Fra næste sæson skal videodommersystemet VAR indføres i Danmark, men lige nu er ligaen i Danmark suspenderet på ubestemt tid, og det har selvsagt bragt noget usikkerhed med sig omkring VAR-situationen i Danmark.

Men ifølge formanden for dommerudvalget i Danmark, Michael Johansen, kan træningen af VAR-dommere færdiggøres til tiden. Det afhænger dog af, om ligaerne skydes i gang igen da der skal bruges kampe og materiale at træne ud fra.

Læs også:Dansker kan blive VAR-dommer til EM: Det ville være helt ekstraordinært

- Vi kommer til at følge et scenarie, der hedder, at Superligaen forhåbentlig kommer i gang igen på et tidspunkt, og så er tanken, at den resterende del af VAR-uddannelsen følger med. Vi skal bruge nogle uger på at færdiggøre Superligaen, hvis man fastholder planen om at afslutte den eksisterende sæson, hvornår det så end bliver. Det kan man på en måned til halvanden, hvis man laver et komprimeret program. Så vil VAR-træningen kunne blive afsluttet i forhold til den normale planlægning, siger Michael Johansen i et interview med Viaplay Sport Live og forklarer:

- Vi skal ikke lave andet end det, der er planlagt, og så er der en justering af datoer, vi skal kigge på. Der kan være noget logistisk i at få datoerne til at hænge sammen. Der er også noget planlægning. Og så er der spørgsmål om at dømme Superligaen, mens vi kører VAR-træning. Kører der er et hårdt komprimeret Superliga-program, vil der også være logistiske udfordringer. Der er 15 VAR-dommere og 14 Superliga-dommere, så vores vurdering er, at det ikke er et problem, så længe der er nogle datoer i spil, og vi kan finde nogle hold, der vil stille op til at være med i de her VAR-kampe. Der skal bruges cirka fem hold, når vi gennemfører de her seancer.

Læs også:AGF-træner er tålmodig med VAR: Den første bil kørte heller ikke ret hurtigt

Du kan se hele interviewet med dommerformanden i videoafspilleren øverst.

Læs også:Dansk VAR bliver anderledes end Premier League: Det skal ikke være til grin

Læs også:Grøn Superliga-dommer debuterer i Aarhus

Læs også:DBU forfremmer dommer: Debuterer i den kommende Superliga-runde