Video : Tipsbladet
Superliga

Fynsk klub langer hårdt ud efter OB: Det er idioti og usolidarisk

OB's fynske naboklub Røde Stjerne kan slet ikke forstå, at Superliga-klubben vælger at træne under de omstændigheder, der hersker i Danmark i øjeblikket.

Spillerne i Superliga-klubben OB er stadig på træningsbanen, selv om det meste af Danmark er lukket ned, og det møder hård kritik fra den fynske naboklub Røde Stjerne. Klubbens leder Henrik Pedersen rejser en hård kritik af OB i et interview med Fyens Stiftstidende.

Henrik Pedersen kom i første omgang på stikkerne, da OB ved en fejl skrev på klubbens hjemmeside, at man træner på Røde Stjernes anlæg. De baner, OB's Superliga-spillere træner på, tilhører ikke længere Røde Stjerne, og det er vigtigt for den lille fynske serieklub at understrege.

Den vil nemlig på ingen måde sættes i forbindelse med OB's træning.

Læs også:OB-back har kontraktudløb: Vi er i dialog med spilleren

- I øvrigt synes jeg, at det er et dårligt signal at sende, og det siger jeg ikke for at gå efter OB. Men al sport er lukket ned, så synes jeg, det er at kaste sig ud i idioti at gå ud og træne. Så jeg er sådan set ligeglad med, om de træner indenfor reglerne og rammerne af en vejledning. Også når man tænker på, hvordan for eksempel golfspillere har måttet mærke hård kritik for bare at fortsætte. Det er dybt usolidarisk, siger Henrik Pedersen til Fyens Stiftstidende.

OB fastslog tirsdag, at man i høj grad tager hensyn til andre mennesker og til smittefaren for coronavirus, selv om spillerne i et vist omfang passer deres arbejde på træningsbanen. 

- Efter nøje at have gennemgået sundhedsmyndighedernes råd og anbefalinger, konsulteret egne læger samt gennemgået forløbet med Divisionsforeningen vil spillere i OB træne på et lukket areal, hvor man ikke kommer i kontakt med andre mennesker. Det sker for at reducere smittefaren for COVID-19 for både offentligheden og spillerne, skrev OB på klubbens hjemmeside.

Læs også:Polsk klub i store problemer: Risikerer at gå konkurs

OB træner i små grupper med maksimalt fem spillere og to trænere ad gangen. Spillerne møder op omklældte med egen drikkedunk og parkerer desuden med god afstand til hinanden.

Læs også:Quiz: Sidste spillerunde i Superligaens grundspil

Læs også:Forarger i Italien: Flere Serie A-klubber vil genoptage træningen

Læs også:Silkeborg sender også personale hjem: Spillerne fortsætter