Video : Tipsbladet
Generelle

Vavro og Mraz' tidligere klub er gået konkurs

De syvdobbelte slovakiske mestre fra MSK Zilina er gået konkurs.

MSK Zilina fra Slovakiet overlever ikke coronakrisen.

De syvdobbelte slovakiske mestre oplyser på klubbens hjemmeside, at man fra 1. april er konkurs, og at selskabet dermed ophører. 

Læs også:Afstemning: Er det fair, at Divisionsforeningen kan afgøre Superligaen?

MSK Zilina meddeler, at man i budgettet for 2020 i høj grad er afhængig af spillersalg, og klubben konstaterer, at der ikke er udsigt til de store salg i løbet af sommeren. Derudover har det ikke været muligt at forhandle en lønnedgang på plads med spillerne som følge af coronakrisen.

MSK Zilina er én af de mest succesfulde klubber i Slovakiet de seneste 20 år og vandt senest mesterskabet i 2017. Det kastede efterfølgende to opgør mod FC København i Champions League-kvalifikationen af sig, og her vandt Zilina 2-1 på hjemmebane i Slovakiet, men røg ud samlet efter et 1-3-nederlag i Telia Parken.

Læs også:Troels Bech er hjemme igen: Se hans mest suveræne citater

I de to opgør fik FC København øjnene op for Denis Vavro, som løverne købte få uger senere. Midtstopperen, der senere blev solgt videre med stor fortjeneste til Lazio, er et produkt af Zilinas eget akademi.

Også Brøndby-angriberen Samul Mraz har en fortid i MSK Zilina. I sæsonen 2017/2018 blev han ligatopscorer i Slovakiet med 19 mål for Zilina. 

Læs også:Hviderusland vil vise sig frem for sultne fodboldelskere

Læs også:Superliga-klub sparer huslejen under coronakrisen

Læs også:Divisionsforeningen: Her er plan A, B og C