Video : Tipsbladet
Premier League

Ferdinand om første møde med Ronaldo: John O'Shea skulle have ilt

Rio Ferdinand glemmer aldrig sit første møde med Cristiano Ronaldo, og hvordan portugiseren næsten tog livet af John O'Shea.

For 17 år siden besejrede Sporting Lissabon Manchester United med 3-1 i en testkamp, som markerede indvielsen af portugisernes nye hjemmebane, og det blev på mange måder en kamp, som var med til at skrive historie.

Hos hjemmeholdet huserede en 18-årig angriber ved navn Cristiano Ronaldo, og han leverede en præstation, der fik alle til at tabe kæben.

Manchester United startede med spillere som Eric Djemba-Djemba, David Bellion, Fabian Barthez og Rio Ferdinand på banen, og sidstnævnte husker stadig oplevelsen i den portugisiske hovedstad. 

Læs også:Mandagens rygtebørs: Manchester United jagter fødselar i Barcelona

- I pausen havde John O'Shea brug for et iltapperat. Han sad og var i stor smerte. Vi sagde til ham, at han skulle markere Ronaldo tættere, men han kunne ikke engang svare os, siger Rio Ferdinand ifølge Daily Mail og tilføjer:

- Retfærdigvis skal det siges, at Paul Scholes, Nicky Butt og jeg stod og sagde; "Den knægt er utrolig. Vi er nødt til at købe ham". 

Det budskab var Alex Ferguson helt enig i, og ganske få dage senere købte Manchester United Cristiano Ronaldo i Sporting Lissabon for lidt mere end 100 millioner - det gjorde Ronaldo til datidens dyreste teenager. 

Læs også:Manchester United må elske VAR: Her er stillingen uden

- Bussen var forsinket i halvanden time (efter kampen mod Sporting, red.), og vi fik at vide, at det skyldtes, at klubben var i gang med at købe Ronaldo, fortæller Rio Ferdinand.

Cristiano Ronaldo tørnede ud for Manchester United i seks år og scorede 118 mål for klubben, inden han i 2009 blev solgt til Real Madrid for 700 millioner kroner. Siden sommeren 2018 har Cristiano Ronaldo repræsenteret Juventus.

Portugiseren har fem gange vundet Ballon d'Or. 

Læs også:Premier Leagues farligste på hovedstød: To skiller sig ud

Læs også:Norsk klub sender spillerne i arbejde for sponsorerne

Læs også:Abdul Sule: Ighalo kan spille for Real Madrid eller Barcelona