Video : Tipsbladet
Champions League

Lyon-præsident: Vi skal spille Champions League-kamp 7. august

Ifølge Jean-Michel Aulas har klubben fået bekræftet, at ottendedelsfinalen mod Juventus spilles 7. august.

Noget tyder på, at der måske er sat dato på, hvornår fodboldens Champions League genoptages efter coronapausen.

I hvert fald siger Lyons præsident, Jean-Michel Aulas, til det franske medie RTL, at klubben har fået bekræftet, at man skal møde Juventus på udebane 7. august.

- Vores kamp imod Juventus er blevet bekræftet til at skulle spilles 7. august. Den vil blive spillet i Torino uden tilskuere, siger han til RTL.

Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), som står for Champions League, har endnu ikke meldt noget ud om, hvornår turneringen genoptages.

Men ifølge Aulas er datoen altså bekræftet.

Champions League har ligget stille siden 11. marts, hvor halvdelen af ottendedelsfinalernes returkampe blev afviklet.

I flere lande er der bedring i forhold til coronapandemien. Bundesligaen starter op i næste weekend, og også den danske Superliga har fået grønt lys til at blive genoptaget. For begge ligaers vedkommende foregår det uden tilskuere.

Om Jean-Michel Aulas har lækket endnu fortrolige oplysninger om genoptagelsen af Champions League vides ikke. Men han har i hvert fald et incitament til at komme ud i medierne.

Ligesom i Holland og Belgien er den franske Ligue 1 blevet afsluttet. Det betyder, at Lyon og de nykårede mestre fra Paris Saint-Germain (PSG) ikke får betydende kampe i benene inden deres kampe i Champions League.

- Hvis vores retlige skridt (krav om genåbning af den franske 2019/2020-sæson, red.) ikke lykkes, vil Lyon og Paris Saint-Germain blive massakreret af hold, som har kunnet forberede sig, siger han til RTL.

Modsat Lyon nåede PSG at spille sig videre til kvartfinalerne, inden coronapandemien suspenderede Champions League.

Lyon vandt hjemme 1-0 over Juventus i den første af de to ottendedelsfinaler.

Yderligere tre returkampe i ottendedelsfinalerne mangler fortsat at blive spillet. Der er intet meldt ud om datoer for de kampe.

/ritzau/