Video : Tipsbladet
Superliga

Rundens Hold i Superligaen - 27. spillerunde

Tipsbladet.dk er klar med Rundens Hold i Superligaen for den første runde i slutspillet.

Slutspillet er gået i gang i Superligaen, og nu bliver det for alvor spændende.

Første runde bøde på vigtige sejre til Esbjerg fB og SønderjyskE, mens FC Midtjylland lagde afstand til de øvrige tophold med en sejr over AaB. AC Horsens hentede 1-1 mod Hobro, og Bo Henriksens mandskab har derfor stadig ikke tabt i Superligaen på denne side af coronapausen. Silkeborg IF smadrede OB med 6-0 i mandagskampen og har for alvor fået sædet til at brænde under Jakob Michelsen. 

Vi har set nærmere på de individuelle præstationer i den forgangne runde.

Her følger Rundens Hold i Superligaen for 27. spillerunde - sat op i en 4-4-2-opstilling:

Målmand: Karl-Johan Johnsson, FC København (4)
Det var utroligt, at FC København ikke fik bøllebank i Farum. At løverne slap fra kunstgræsset med skindet på næsen og tilmed et point på kontoen, kan de først og fremmest takke Karl-Johan Johnsson for. Svenskeren, der har stået en flot sæson, diskede op med endnu en pragtkamp. Bevares, han så ikke god ud på scoringen fra Kamaldeen Sulemana, men havde det ikke været for Johnsson, kunne målene have væltet ind. 

Højre back: Alexander Bah, SønderjyskE (2)
Alexander Bah stod for assisten til matchvinder Johan Absalosen, og backen sprudlede i offensiven samtidig med, at han passede sine defensive pligter. Bah er på mange måder den mest interessante spiller i SønderjyskE, og spørgsmålet er, om Haderslev-klubben kan blive ved med at holde på ham. 

Læs også:AGF-træner om højre backs: På det område er vi bedst i Superligaen

Central forsvarer: Erik Sviatchenko, FC Midtjylland (5)
Den ene halvdel af Superligaens bedste midterforsvar. Søndag kom han tilmed på måltavlen, da FC Midtjylland besejrede AaB med 2-0 på udebane. Meget få kan matche Sviatchenko i luftspillet.

Central forsvarer: Alexander Scholz, FC Midtjylland (6)
Den anden halvdel af Superligaens bedste midterforsvar. Har holdt et skyhøjt niveau hele sæsonen og lukkede fuldstændig ned for AaB's offensive spillere. 

Venstre back: Casper Højer Nielsen, AGF (3)
David Nielsen vil gerne have Casper Højer Nielsen på landsholdet. I første omgang kan han glæde sig over, at han er i AGF. Venstrebacken leverer næsten aldrig en dårlig præstation og således heller ikke i en ellers kedelig kamp søndag. Der blev ikke til så mange vellykkede offensive indslag, men Højer var med til at holde Brøndby helt fra chancer i 90 minutter.

Højre midtbane: Kamaldeen Sulemana, FC Nordsjælland (2)
Superligaens Neymar startede på bænken, men kom ind med godt en halv time tilbage og foldede hele sit potentiale ud. Ingen FCK-spillere var i nærheden af at kunne matche Kamaldeen Sulemanas fart, og sjældent har en spiller, der blot står noteret for seks Superliga-kampe, vækket så megen skræk og rædsel hos modstanderen. Scorede et lidt heldigt mål til 1-1. 

Central midtbane: Jens-Lys Cajuste, FC Midtjylland (2)
FC Midtjylland-spilleren er startet inde i de seneste to kampe, og han understreger den bredde, der er i topholdets trup. Mod AaB var Jens-Lys Cajuste rolig på bolden, han tilbagelagde mange meter i holdets tjeneste og var stærk i nærkampene. 

Central midtbane: Mads Emil Madsen, Silkeborg IF (3)
Han kan score mål, den dygtige Silkeborg-spiller! Mads Emil Madsen har været én af Silkeborgs bedste spillere i denne sæson, men mål har han ikke kunnet lave før mandag aften, hvor han kronede en fremragende indsats mod OB med sin første sæsonscoring. På alle måder en dygtig spiller, som Silkeborg IF næppe kan holde på, hvis det ender med nedrykning. 

Læs også:Det lærte vi af Superligaen: FC Midtjylland er i en klasse for sig

Venstre midtbane: Jens Stage FC København (1)
Jens Stage var FC Københavns eneste trussel i offensiven mod FC Nordsjælland. Den tidligere AGF-spiller var især overlegen i luftrummet, og det var også med panden, han bragte FCK foran 1-0 i første halvleg og ramte stolpen efter pausen. Skiftede position et par gange i løbet af kampen. 

Angriber: Mikkel Damsgaard, FC Nordsjælland (6)
Man kan kritisere Mikkel Damsgaard for ikke at komme på tavlen mod FC København, men derudover spillede den kommende Sampdoria-mand en flot kamp. Han havde et godt blik for medspillerne, var god til at finde rum, og han var uheldig med at få en scoring annulleret i første halvleg. 

Angriber: Junior Brumado, Silkeborg IF (2)
I Silkeborg IF har Junior Brumado nu vist et par gange, hvorfor FC Midtjylland købte ham for mange penge. Den fysisk stærke brasilianer har fået tanket noget selvtillid i Søhøjlandet, og mandag scorede han to fine mål i Silkeborgs nedsabling af OB. Junior Brumado har nu scoret tre mål i den røde trøje - det er tre mere end i 21 kampe for FC Midtjylland. 

I parentes bemærket er antallet af gange, som spilleren er blevet udvalgt til Rundens Hold i denne sæson.

Læs også:Glad Brøndby-boss: Vi kan få mellem 2.500 og 3.000 tilskuere ind

Læs også:Djiby Fall blev guld værd for Randers FC: Så beskeden var hans første løn

Læs også:AaB-boss om transferemne: Vi arbejder fortsat med ham