Video : Tipsbladet
Superliga

Betjent slog AaB-fan med staven: Slipper for straf og undersøgelse

Der bliver ikke lavet en undersøgelse mod den betjent, som blev filmet i forbindelse med pokalfinalen, hvor han slog en AaB-fan med sin politistav.

I forbindelse med pokalfinalen dukkede der et klip op med en politibetjent, som brugte sin stav mod en AaB-fan. Den betjent slipper nu for en undersøgelse og straf for sin gerning.

Det fortæller kontorchef Claes Vestergaard fra Den Uafhængige Politiklagemyndighed i et interview med B.T.

Læs også:Politiet anvendte stav mod AaB-fan: Sag indbragt for klagemyndighed

Dog er sagen ikke helt lukket endnu.

- Nej, det er den ikke helt. Det er sådan, at vi har fået en anmeldelse fra en borger. Den anmeldelse er vi ved at se nærmere ind i for at undersøge, om vi skal indlede en undersøgelse på baggrund af det. Det må tiden vise, siger Claes Vestergaard.

Læs også:Strengt forbudt: Politifolk snagede i Bendtners voldssag

Betjenten er fra Syd- og Sønderjyllands Politi, og derfra havde man slået fast inden sagen blev forelagt for Den Uafhængige Politiklagemyndighed, at indsatslederen med henvisning til politiloven administrativt frihedsberøvede de såkaldt problemskabende fans.

I den sammenhæng opstod der tumult, og derfor satte man sig til modværge, og der blev anvendt magt, herunder stav, forklares det. Der skulle ifølge politiet også have været forsøg på at smadre vinduer, hvorfor de fans blev sat i futtog.

Forinden var selve pokalfinalen blevet afbrudt, da tilskuerafsnittet med AaB-fans havde stillet sig for tæt sammen. Det endte med at en række frivilligt forlod arenaen, hvorefter situationen med politiet opstod udenfor.

Læs også:Optakt: AaB - AGF

Læs også:Mortensen vil have revanche i Aalborg: Det skal fandeme være løgn

Læs også:Patrick Olsen slår rødder i AaB: Er ikke længere på klubjagt