Video : Tipsbladet
Superliga

Klublegende meget tæt på at forlænge med Lyngby

En fremragende afslutning på sæsonen ser ud til at kulminere med en ny kontrakt for Lyngby-legenden Lasse Fosgaard.

Lasse Fosgaard har spillet 235 kampe for Lyngby Boldklub, og der venter formentlig endnu flere forude.

Den 33-årige klublegende, der mandag var med til at sikre de kongeblå overlevelse i Superligaen efter en sand gyser mod Hobro IK, har kontraktudløb ved udgangen af juli, men alt tyder på, at han også skal bære klubbens farver i den kommende sæson.

- Vi forhandler, og vi er meget tæt på at være i mål. Det burde falde på plads meget snart, og jeg tænker ikke på andet end Lyngby, som hele tiden har været min førsteprioritet, siger Lasse Fosgaard til tipsbladet.dk.

Kantspilleren kom til Lyngby fra Brønshøj BK i 2012, og han vil have det fint med, hvis han har skiftet klub for sidste gang i karrieren.

Læs også:Lyngby-stopper med uvis fremtid: Mest stemt for at finde en dansk klub

- Det er underligt at have været i den samme klub i så lang tid, det er sjældent, det sker i fodboldens verden. Men jeg har altid nydt at spille i Lyngby, og der skal ikke herske nogen tvivl om, at det er klubben i mit hjerte. Det vil passe mig helt fint, hvis det også bliver den sidste klub i min karriere, siger Fosgaard, der både har oplevet nedrykninger, oprykninger, medaljer, europæisk fodbold og en truende konkurs med Lyngby.

Det mest nervepirrende i karrieren
Mandag spillede Lasse Fosgaard 75 minutter, da Lyngby Boldklub med 2-2 på hjemmebane mod Hobro IK sikrede sig endnu en sæson i Danmarks bedste fodboldrække.

De fleste, der overværede kampen, bed negle af bare spænding, og Fosgaard var naturligvis ingen undtagelse, da han sad og fulgte det sidste kvarter ude på bænken.

- Pulsen er faldet igen, men det var godt nok en dramatisk afslutning. Nu sidder jeg hjemme og holder ferie med en utrolig lettelse i kroppen, men det er samtidig en lidt absurd følelse. Vi har haft nogle vildt nervepirrende uger, hvor overlevelsen i Superligaen har stået på spil, og nu er det eneste, jeg skal tænke på, hvad vi skal have at spise til aftensmad. Men det er en meget dejlig følelse at vide, at Lyngby fortsat er en Superliga-klub, siger Fosgaard og tilføjer:

Læs også:Superliga powerranking: FCK og Brøndby ude af det gode selskab

- Jeg tror, det er det største drama, jeg har været med til i min karriere. De sidste 10 minutter er noget af det mest nervepirrende, jeg har oplevet i min karriere, og det er noget, jeg vil huske resten af livet.

- Det var tæt helt til det sidste, men vi trak det længste strå, og jeg synes, vi viste en stærk mentalitet efter et forår, der ikke var på samme niveau som efteråret. Det kan være svært at komme ud af dårlige perioder, men vi rejste os på det vigtigste tidspunkt.

Lasse Fosgaards holdkammerat Mathias Hebo Rasmussen udtalte efter kampen, at triumfen skulle fejres med 100 bajere, og Lyngby-veteranen kan bekræfte, at der blev gået til makronerne ved sejrsfesten.

- Der blev festet godt og grundigt igennem, og da vi mødte til træning tirsdag, var der mange, der havde svært ved at holde øjnene åbne. Det kan godt være, jeg også skal fejre det med 100 bajere, men jeg fordeler dem nok over en lidt længere periode end Hebo, lyder det med et grin fra Fosgaard.

Lyngby Boldklub rykkede op i Superligaen forud for denne sæson. 

Læs også:Brøndby kan intet gøre: Kun Lyngby kan anke Corlus udvisning

Læs også:Tidligere dommer om spytklat: Det er vold

Læs også:Fik Corlus albue i ansigtet: Han gav mig en pæn undskyldning