Video : Tipsbladet
Champions League

Champions League: PSG skal bryde den italienske forbandelse

Det første af fire Champions League-kvartfinaler på stribe i denne uge kan næsten umuligt ende målløst efter 90 minutter.

Champions League er fremme ved kvartfinalerne, der afvikles i Lissabon i Portugal. 

Debutanterne fra Atalanta møder mægtige PSG, der igen er på jagt efter det eftertragtede trofæ, som det aldrig er lykkedes at vinde eller sådan rigtigt at komme i nærheden af. 

Kvartfinalen afvikles på grunda den komprimerede afslutning på turneringen over en kamp, så vinderen skal findes i aften. Ser man nærmere på statistikkerne, er der i den grad lagt op til en festli kamp med masser af mål.

Vi er klar med 11 nedslag på kampe - leveret af Spilxperten.com

- Det er det første betydende opgør mellem de to klubber. Atalantas eneste møde med en fransk klub var mod Lyon i Europa League-gruppespillet 17/18, hvor det blev til 1-1 hjemme og et nederlag på 1-0 i Frankrig.

- PSG har aldrig vundet over et italiensk hold i Champions League – det er blevet til fire uafgjorte og to nederlag.

- PSG har lukket mål ind i samtlige tidligere møder med italienske hold i turneringen.

- Atalanta tabte sin første tre kampe i gruppespillet, men det til trods er klubben den første turnerings-debutant til at nå kvartfinalen, siden Leicester præsterede det samme i 16/17 og er det første hold til at gøre det siden Lazio i 1999/00.

Læs også:Det store Europa-overblik: Se programmet for Champions League og Europa League

- PSG er i CL-kvartfinalen for første gang siden 2015/16. Det er ikke lykkedes at spille sig i semifinalen siden 1994/95, hvor det blev til et samlet nederlag til AC Milan, hvilket i øvrigt er eneste gang, at PSG har mødt italiensk modstand i turneringens knockout-fase.

- PSG har kun spillet to betydende kampe i de seneste fem måneder på grund af corona-nedluk af den franske turnering. Det har været finaler i henholdsvis Coupe de France og Coupe de la Ligue – 24. og 31. juli. Atalanta har til sammenligning spillet 13 kampe og vundet de ni.

- Atalanta har vundet de seneste fire CL-kampe – den længste stime sammen med Bayern München. De har scoret otte mål i de to knockout-kampe mod Valencia – lige så mange mål, som holdet scorede i hele gruppespillets seks kampe.

- Atalanta har lukket flere mål ind end noget andet af de tilbageværende hold i turneringen – 16 i otte kampe.

Læs også:Rasmus Falk-agent: Præstationerne er ikke gået ubemærket hen

- PSG har scoret i samtlige af klubbens seneste 32 Champions League-kampe – den længste aktuelle stime i turneringen. Seneste kamp uden scoring var kvartfinalen mod Manchester City i 15/16.

- Josip Ilicic har scoret fem af Atalantas seneste syv mål i CL. Han er på samme tid den spiller, der har tilkæmpet sig flest straffespark i turneringen – tre styks.

- Neymar har scoret 12 mål i hans seneste 16 knockout-kampe. Kun Cristiano Ronaldo (33), Lionel Messi (16) og Robert Lewandowski (14) har fundet vej til nettet flere gang i knockout-fasen af turneringen. 

Læs også:Rosenborg fortsætter Hareide-flirt: Han er en fantastisk leder

Læs også:Dagens Spilforslag: Bold i Brasilien

Læs også:Fremad Amager henter tidligere Næstved-back