Video : Tipsbladet
Landshold

UEFA udsætter U-landskampe: DBU-chef ærgrer sig

Efterårets ungdomslandskampe for U17 og U19 bliver udskudt, oplyser UEFA.

EM-slutrunden er blevet udskudt til næste sommer som følge af coronavirussen hærgen i Europa, og det samme sker nu for U17- og U19-landsholdets kvalifikationskampe. Flere af disse skulle spilles i efteråret.

Mens DBU nu arbejder på, at landsholdene i stedet kan prøve sig selv af mod andre nationer igennem venskabskampe, begræder talentchef i DBU, Flemming Berg, at muligheden for at opnå international erfaring bliver sat på pause for en stund.

Læs også:Solbakken om DBU-formand: Han har ingen power i UEFA

- At spille mange internationale kampe giver selvsagt mere erfaring og større udvikling af vores dygtige unge talenter til gavn for dem selv, deres klubber og dansk fodbold. Så selvfølgeligt er det ærgerligt, at muligheden for at opnå en vigtig international erfaring bliver sat på pause i længere tid.

- Men når det er sagt, er det noget, der gør sig gældende for alle nationer, vi måler os med, og sundheden er langt vigtigere end fodbold. Så vi respekterer naturligvis UEFA’s beslutning og glæder os bare til, at vi igen kan komme til spille landskampe igen, siger Berg til DBU's hjemmeside.

Læs også:Efter Johan Langes afsked: Solbakken har ingen planer om at forlade FCK

U17-landsholdets kvalifikationsrunde udskydes til foråret 2021, hvorefter der spilles EM-slutrunde på Cypern.

For U19-landsholdet bliver det i marts næste år, at den indledende kvalifikationsrunde begynder. Siden følger playoff-kampe i maj og en EM-slutrunde i Rumænien i juli. Elite Round, hvor Danmark er vært, flyttes fra september til oktober.

Læs også:DBU slår alarm til Folketinget: Risikerer konkurser uden tilskuere eller hjælp

Læs også:Tomt Parken: Afklaring om kampe mod Belgien og England om 1-2 uger

Læs også:Hjulmand hylder Højbjerg: Stærkt klubskifte