Video : Tipsbladet
Superliga

FCK ansætter ny fysisk træner: Har erfaring fra Premier League og landsholdet

Ben Rosen er ny fysisk træner i FC København. Han kommer fra en lignende stilling i Malmö FF og det danske landshold. Han har tidligere været i Southampton.

FC København har været på jagt efter en ny fysisk træner, siden klubben tog afsked med Anders Storskov for en uge siden. Valget er faldet på englænderen Ben Rosen, skriver klubben i en pressemeddelelse.

Rosen har senest dobbeltjobbet i Malmö FF og på det danske landshold. Det var Åge Hareide, der hentede Rosen ind til landsholdet i foråret 2016. I FCK skal han været en del af det nyoprettede, såkaldte Physical Performance-team, der ledes af Head of Physical Performance, David Cosgrave.

Læs også:Mange skader får Solbakken til at justere: Fysisk træner stopper i FCK

- Vi har en ambition om at spille med verdens bedste, som vi lige har oplevet det med kampen mod Manchester United. For at have en realistisk mulighed for at opnå det skal vi udvikle os og jagte alle små forbedringer, vi kan lave i hverdagen og i træningen. Derfor har på baggrund af både ekstern og intern analyse designet et nyt Physical Performance-program for at optimere alt, vi kan i forhold til spillernes fysiske formåen. Her kommer Ben til at spille en vigtig rolle, siger manager Ståle Solbakken.

Foruden det danske landshold og Malmö FF har Ben Rosen også erfaring fra Southampton.  

Læs også:Reserven Sten Grytebust: Forholder mig til min kontrakt

- Ben kommer med stor erfaring fra Premier League, det danske landshold og Malmö FF, hvor han har været med på internationalt niveau. Han er vant til at skulle håndtere og arbejde en trup, der skal præstere både nationalt og internationalt samtidig. Vi har brug for eksperter på alle positioner i klubben og i Ben får vi en kapacitet på sit område. Vi glæder os meget til at arbejde sammen med ham, siger Solbakken.

30-årige Bent Rosen tiltræder den 28. august.

Læs også:Ståle Solbakken om Åge Hareide: Han kan gøre det perfekt

Læs også:Solgt FCK'er får klublegendes nummer: Måtte ringe og spørge

Læs også:Officielt: FC København sælger Sotirios Papagiannopoulos