Video : Tipsbladet
Superliga

Alt om Brøndby IF: Kan Rezan Corlu levere varen?

Tipsbladet.dk ser frem mod sæsonstarten i Superligaen med fokus på hvert enkelt hold. Denne gang Brøndby IF.

Tipsbladet.dk ser frem mod sæsonstarten i Superligaen med fokus på hvert enkelt hold.

Denne gang Brøndby IF.

Transfers:
Ind:
Rezan Corlu (Lyngby, lejeaftale retur)

Ud:
Samuel Mraz (Empoli, lejeaftale retur)
Kasper Fisker (Fremad Amager)
Simon Tibbling (FC Emmen)
Ante Erceg (Osijek, lejeaftale)

Træningskampe:
Brøndby IF - Næstved BK 3-1
Brøndby IF - FC Helsingør 2-1
Brøndby IF - OB 2-1
Brøndby IF Crystal Palace 1-1

Bud på idealopstilling (3-5-2): Schwäbe - Rosted, Maxsø, Jung - Bruus, Vigen, Frendrup, Corlu, Mensah - Hedlund, Uhre

Status:
I Brøndby IF kan man tale om en rolig sommerpause. Svingdøren har nærmest stået stille, og for første gang i en årrække er der ikke europæisk fodbold på programmet, så Niels Frederiksen har haft gode muligheder for at tune sit mandskab ind på premieren mod FC Nordsjælland. Brøndby IF blev nummer fire i fjor og sigter efter en placering i top tre i den kommende sæson.

Styrker:
Brøndby gik i vinterpausen over til at have et øget fokus på defensiven, og man må give Niels Frederiksen, at den er der kommet styr på. Anført af en yderst velspillende Andreas Maxsø er Brøndby meget vanskelige at skabe chancer imod, og det måtte selv FC København og FC Midtjylland også konstatere i foråret. Man siger, at et godt hold skal bygges nede fra og op, og Niels Frederiksen kan være meget tilfreds med sin defensiv. 

Svagheder:
Brøndby scorede væsentligt færre mål, efter at Kamil Wilczek, Dominik Kaiser og Hany Mukhtar forsvandt i januar, og det er der sådan set ikke noget underligt i, men det er i offensiven, at de blå-gule har størst problemer. I store perioder af foråret havde Brøndby meget svært ved at skabe chancer, og der var kampe i mesterskabsspillet, hvor holdet reelet ikke havde en eneste målchance. Niels Frederiksen kunne godt bruge nogle flere offensive strenge at spille på.

Han bliver vigtig:
Andreas Maxsø leverede på et meget højt niveau i sidste sæson, og der er brug for, at han finder de samme takter frem. På et Brøndby-mandskab med mange mælketænder er der brug for en mand, der går forrest og svinger dirigentstokken, og det er kaptajn Maxsø ikke bange for. Han var én af Superligaens bedste midtstopper i sidste sæson, og der er ingen tvivl om, at han er den spiller, Niels Frederiksen nødigst vil undvære. Det kommer han dog til i de to første runder, hvor Maxsø har karantæne. 

Hold øje med:
Under Alexander Zorniger var Andreas Bruus en spiller, man reelt godt kunne afskrive i Brøndby IF. Det har ændret sig markant, og nu er Bruus en spiller, der med al sandsynlighed får en nøglerolle som højre wingback. Den 21-årige eksangriber leverede mange lovende præstationer i foråret, og han kan følge op på dem, har Brøndby i hvert fald styr på den position. 

Spørgsmålstegnet:
Kan Rezan Corlu levere varen, som han gjorde i Lyngby? I kongeblå farver var offensivspilleren forrygende i sidste sæson, og hvis han rammer samme niveau i Brøndby, bliver han også en profil på Vestegnen. Rammerne er bare helt anderledes, og det pres skal Corlu vise, at han kan stå for. Presset og opmærksomheden er større i Brøndby, og der er især mange øjne, der hviler på den 23-årige offensivspiller. Rezan Corlu har et blå-gult hjerte, og der er ikke noget, han hellere vil end at slå igennem i klubben. Det skal blive meget spændende at følge ham i den kommende sæson.

Premiere:
Brøndby IF - FC Nordsjælland, søndag den 13. september klokken 16.00.

Statistik fra sæsonen 2019/2020: