Video : Tipsbladet
Landshold

Optakt: Danmark - Færøerne

Det danske landshold møder Færøerne i en testkamp onsdag, og det er vigtigt for Kasper Hjulmands hold at få en sejr.

Kampfakta:
Kampstart: Onsdag klokken 18.00
Spillested: MCH Arena, Herning
Dommer: Glenn Nyberg, Sverige
På TV: Kanal 5
Hashtag: #fordanmark #landsholdet

Holdnyt:
Danmark:
Kasper Hjulmand og det danske landshold kan se frem til tre landskampe i den næste uges tid. Den første mod Færøerne er en testkamp, mens de to efterfølgende mod Island og England er udekampe i Nations League.

Opgøret mod Færøerne i Herning er altså opvarmning til de to gældende kampe, men den har alligevel ganske stor betydning for Kasper Hjulmand og landsholdet, der skal have første sejr under den nye landstræner.

Samtidig er der også en mulighed for at blive seedet i første seedningslag til VM-kvalifikationen i foråret, og her tæller kampen mod Færøerne også til verdensranglisten, hvor den samlede pointhøst gælder før lodtrækningen til VM-kvalifikationen.

Kasper Hjulmand har taget en stor og bred trup med til de tre landskampe, og der er seks mulige debutanter med i form af Jesper Hansen, Kristian Pedersen, Mathias Jensen, Philip Billing, Andreas Skov Olsen og Jonas Wind.

Det er meget muligt, at kortene er blandet i startopstillingen, så Danmarks landstræner har friske ben til de to kommende Nations League-kampe.

Færøerne:
De er bare lidt mere end 50.000 mennesker på Færøerne, men alligevel er fodboldenen under en rivende udvikling. Klubben KI var meget tæt på at komme med i Europa League-gruppespillet, men faldt i sidste kvalifikationsrunde til Dundalk, og landsholdet udvikler sig også hele tiden.

Læs også:Hjulmand om Eriksens manglende spilletid: Jeg kan godt undre mig

Færøerne er inde i en historisk stime før kampen mod Danmark. To landskampssejre i træk er det blevet til, og det er aldrig sket før for den lille nation. Begge sejre kom i Nations League, hvor man slog Andorra og Malta. Med andre ord er Færøerne ikke længere bare "med", men også en modstander man må have en vis respekt for.

Til kampen mod Danmark kommer nationen med en ganske fin trup, der er ført an af kaptajn Hallur Hansson. Hansson fra Horsens og Viljormur Davidsen fra Vejle er de to spillere, der har deres daglige gang i dansk klubfodbold. Ellers er der udtaget et par spillere fra Sverige og en fra Island, mens resten af truppen er fra den hjemlige liga.

Mens Danmark aktuelt ligger nummer 16 på verdensranglisten, ligger Færøerne nummer 107.

Karantæne:
Danmark: Ingen
Færøerne: Ingen

Bud på startopstillinger:
Danmark (4-3-3): Schmeichel - Mæhle, "Zanka", Christensen, Skov - Billing, Eriksen, Delaney - Skov Olsen, Cornelius, Sisto

Færøerne (4-2-3-1): Nielsen - Danielsen, Vatnsdal, Nattestad, Davidsen - Bjartalid, Hansson, Vatnhamar, Hendriksson, M.Olsen - K. Olsen

Læs også:Hjulmand: Landsholdsspillere kan nå at skifte klub

Profilen:
Sonni Nattestad er en spiller med en fortid i dansk fodbold. Stopperen har tidligere været permanent hos FC Midtjylland FC Fredericia og på leje i både AC Horsens og Vejle Boldklub, men den nu 26-årige fik aldrig et stort gennembrud i dansk fodbold, selv om han var et stort talent. I dag spiller han sin fodbold i B36 i hjemlandet, og det går Nattestad så godt, at han er fast mand i midterforsvaret hos Færøerne. Stopperen har 27 landskampe på cv'et.

Vidste du, at..:
Bare tre gange tidligere har Danmark og Færøerne spillet mod hinanden, selv om den lille nation er en del af rigsfællesskabet. Danmark har vundet alle tidligere møder, hvor to af dem var EM-kvalifikationskampe i starten af 90'erne, mens den seneste var Morten Olsens første kamp som dansk landstræner. Det var i august 2000, og det endte med en dansk sejr på 2-0. 

Dom:
Danmark er favorit til opgøret, og selv om det "bare" er en testkamp, er det vigtigt for Kasper Hjulmand at få en sejr efter nederlag og uafgjort mod henholdsvis Belgien og England i de første par landskampe.

Kampen spilles i Herning med meget få tilskuere, og med to kampe efterfølgende mod Island og England på udebane, kommer vi nok til at se Kasper Hjulmand rotere lidt, så der er friske ben til de næste par landskampe.

Alligevel bør Danmark kunne slå modstanderen Færøerne, og vi tror da også, at det ender med en forholdsvis sikker sejr. Danmark vinder 3-0.

Tidligere indbyrdes kampe og form:

Læs også:Kasper Hjulmand udtager Championship-duo til landsholdet

Læs også:Christian Nørgaard ude af landsholdstruppen efter skade

Læs også:Tomasson raser over EL-lodtrækning: Fuldstændig sindssygt