Video : Tipsbladet
Landshold

Karakterer: Debutant stjal showet i storsejr

Tipsbladet.dk zoomer ind på det danske landsholds præstation mod Færøerne.

Danmark havde ingen problemer med at slå Færøerne onsdag aften, hvor de især i første halvleg var flyvende. Det blev til en 4-0-sejr, hvor især en debutant strålede. 

Vi kigger nærmere på danskernes præstationer. 

Kasper Schmeichel - 2 bolde
Der var ikke meget brug for ham, da Færøerne ikke kom til mange chancer, men markerede sig med en dårlig aktion tidligt i anden halvleg. Den ellers bundsolide keeper sendte bolden direkte ud i fødderne på en færøsk spiller, og det var tæt på at resultere i en stor chance. Det trækker lidt ned, selvom det ikke blev dyrt. 

Henrik Dalsgaard (ud 45.) - 3 bolde
Spillede kun en halvleg, før han gav plads til Kristian Pedersen. Det var en solid præstation fra Henrik Dalsgaard, der dog ikke gjorde det helt store væsen af sig.

Mathias "Zanka" Jørgensen (ud 81.) - 3 bolde
Danmark var dominerende i store dele af kampen, og den hjemvendte FC København-spiller blev ikke udfordret meget i forsvaret. Når Færøerne endelig kom frem til noget, var indgrebene fine. 

Jannik Vestergaard - 3 bolde
Ligesom forsvarskollegaen var der ikke de store opgaver, men Jannik Vestergaard gjorde også, hvad der skulle til. 

Joakim Mæhle - 4 bolde
Startede noget overraskende på venstre back, selvom han normalt er højre back. Det var dog ikke til at se, da han spillede en fremragende første halvleg, hvor han kom med en masse overlap og endda kom på måltavlen. Efter pausen blev han mindre synlig, da han blev rykket over i højre side, men landshold var generelt ikke lige så gode efter pausen.    

Mathias Jensen - 3 bolde
En af de mange debutanter, men han starter formentlig ikke igen, når det gælder Nations League-kampene. Den 24-årige midtbanespiller var ikke dårlig, men havde en række sløsede fejl, selvom han også til tider viste sit niveau.

Christian Eriksen (ud 72.) - 4 bolde
Han var bindeleddet mellem midtbanen og angrebet som sædvanlig og spillede en fin første halvleg, og han spillede især godt sammen med højresiden. Burde også være kommet på måltavlen. Blev mindre synlig efter pausen, inden han blev skiftet.

Philip Billing (ud 72.) - 3 bolde
Ligesom den anden debutant på midtbanen, Mathias Jensen, leverede Philip Billing en jævn indsat. Han leverede dog en stor arbejdsindsats og fylder med sin fysik. 

Andreas Skov Olsen (ud 62.) - 5 bolde
Han havde en sand drømmedebut. Den tidligere FC Nordsjælland-bomber var spillede med stort overskud og lykkedes med mange af de ting, han forsøgte fra højrekanten. Andreas Skov Olsen scorede også, mens han også fremtvang et straffespark og leverede en assist. Han var Danmarks bedste mand og ligner en mand, der kommer til at spille mange landskampe. 

Andreas Cornelius (ud 45.) - 3 bolde
Det var en fin indsats uden at være prangende for den fysisk stærke angriber, der også kunne glæde sig over at komme på måltavlen. Kunne måske have scoret en til. 

Martin Braithwaite - 3 bolde
Spillede i første halvleg på venstre kant, mens han blev rykket ind som spidsangriber i anden halvleg. Han gjorde det fint på begge pladser, men ikke alt var lige godt. I første halvleg noterede han sig dog med en fremragende assist til Joakim Mæhles scoring.

Pione Sisto (ind 45.) - 2 bolde
Kom ind med gåpåmod og spillede opportunistisk, men det var ikke alt, der lykkedes for den driblestærke kantspiller.  

Kristian Pedersen (ind 45.) - 4 bolde
En af overraskelserne i Kasper Hjumands trup, men han fik en halvleg på banen og gjorde det rigtig pænt. Leverede blandt andet et godt indlæg til Martin Braithwaite og havde en del gode defensive indgreb. Det er nok ikke hans sidste landskamp.  

Yussuf Poulsen (ind 62.) - 3 bolde
Spillede knap en halv time, men gjorde det rigtig fint i den halve time, hvor han var farlig med sin hurtighed og råstyrke.

Jonas Wind (ind 72.) - UB
Andreas Christensen (ind 72.) - UB
Simon Kjær (ind 81.) - UB

Kasper Hjulmand - 4 bolde
Så fik han sin første sejr som dansk landstræner, Kasper Hjulmand. Det var også en frisk startopstilling til kampen, da der var tre debutanter med fra start, mens flere også blev indskiftet undervejs. Det var en genistreg med Andreas Skov Olsen, der simpelthen havde en drømmedebut, og derudover var det fint at få sparet nogle af de normale startere til de kommende kampe.

Spillerne er vurderet ud fra Tipsbladet.dks skala, der er som følger:
6 bolde: Verdensklasse.
5 bolde: Højt, internationalt niveau.
4 bolde: Fortrinlig indsats.
3 bolde: Godkendt præstation.
2 bolde: Skuffende, under middel.
1 bold: Dårlig præstation.
0 bolde: Uacceptabelt.
UB: Uden for bedømmelse på grund af for kort tid på banen.

Læs også:OB overvandt chokstart - Kjartan Finnbogason bombede for Horsens

Læs også:Dansker skal stoppe Lewandowski næste sæson: Det er vildt

Læs også:Ekspert forventer flere Superliga-fyringer: Det er hamrende umuligt at navige...

Læs også:Trods lukket vindue: FCK arbejder videre på transfers

Læs også:Sviatchenko om Trabzonspor: De bød tre gange - de var meget ivrige