Video : Tipsbladet
Superliga

Vejle-spiller har hjerteproblemer: Vi tager ingen chancer

Raphael Dwamena har problemer med sit hjerte, og Vejle Boldklub har omgående taget angriberen af banen. Teknisk chef Jacob Krüger ved ikke, om ghaneseren kommer til at spille igen.

Vejle Boldklub vandt 3-1 over AaB mandag aften og erobrede førstepladsen i Superligaen, men der blev ikke kun jublet hjemme i Nørreskoven.

Mandag aften kunne Vejle Boldklub nemlig også oplyse, at angriberen Raphael Dwamena, der kom til klubben fra Levante i transfervinduet, er blevet taget af banen på grund af hjerteproblemer. I det ligger der, at han hverken træner eller spiller kampe.

25-årige Dwamena blev opereret i hjertet i januar, og for nyligt opdagede Vejles lægestab nogle forhøjede værdier omkring hjertet. Derfor blev ghaneseren med det samme taget af banen. 

- Han har det fint efter omstændighederne. Han er med ude på træningsbanen for at bakke op sine holdkammerater, men han træner ikke med. Han laver ikke noget fysisk overhovedet, og vi monitorerer ham helt tæt. Han er en fantastisk fyr, som er der 100 procent for sine holdkammerater, selv om han personligt står i en trist situation. Men der er vigtigere ting i livet end fodbold, siger Jacob Krüger, der er teknisk chef i Vejle Boldklub, til tipsbladet.dk.

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 6. spillerunde

Det store spørgsmål er naturligvis, om Raphael Dwamena på et tidspunkt kan vende tilbage til grønsværen.

- Jeg er jo ikke læge, så det er ikke noget, jeg kan udtale mig om, men det er selvfølgelig meget seriøst, det her, og vi kommer ikke til at tage nogen chancer med Raphael overhovedet. Det her er ikke en forstuvet tå eller en influenza, så det er svært at sige så meget om fremtiden, siger Krüger.

Vejle Boldklub kendte til problemerne med Raphael Dwamenas hjerte, da klubben valgte at indgå en etårig aftale med ham i sommer, så man var forberedte på, at der kunne opstå udfordringer.

- Vores læger tjekkede ham meget grundigt igennem, og vi havde flere eksperter inde over, så vores forarbejde var så grundigt, som det overhovedet kunne være. Vi blev enige om at tage chancen, og så har vi siden fulgt lægernes anbefalinger til punkt og prikke. Det er også derfor, vi med det samme tog ham af banen, da hans værdier blev for høje, forklarer Jacob Krüger.

Læs også:Vejle-spiller flået ud efter 20 minutter: Det må være hårdt

Er han stadigvæk Vejle-spiller, eller er hans kontrakt blevet ophævet?

- Han er stadigvæk Vejle-spiller.

Og han får stadig løn?

- Vi betaler hans løn, så længe han er tilknyttet Vejle Boldklub. Selvfølgelig gør vi det, slutter Vejle-chefen.

Raphael Dwamena har været på banen i fem Superliga-kampe for Vejle i indeværende sæson. Han står noteret for to scoringer.

Læs også:AaB-træner undrer sig over nederlag

Læs også:Vejle topper Superligaen: Overlevelse er stadig vores mål

Læs også:Efter bekymrende måling: Vejle tager Raphael Dwamena af banen