Video : Tipsbladet
Superliga

- FC Nordsjælland har blæst mig fuldstændig bagover

Johan Djourou har prøvet mange store ting i sin karriere, men han tøver ikke med at kalde FC Nordsjælland for noget ganske særligt.

FC Nordsjælland har hentet markante stjerner til klubben i 2020.

Udenfor kridtstregerne har Farum-klubben ansat den tidligere Chelsea-stjerne Michael Essien i en rolle som player coach, mens det centrale forsvar er blevet styrket med veteranen Johan Djourou.

Mange husker Johan Djourou fra Arsenal, men schweizeren har også optrådt for blandt andre Birmingham City og Hamburger SV. Midtstopperen har prøvet meget i sin karriere, men opholdet i FC Nordsjælland skal på ingen måde ses som en retrætepost. 

Læs også:Succesfuld AaB-vikar: Dette er det sværeste ved træner-rollen

- Da jeg kom her, blev jeg fuldstændig blæst bagover, siger Johan Djourou i et interview med den engelske avis The Guardian og uddyber:

- Af kvaliteten, af menneskene, af intensiteten og fokus på detaljen til træning. Det er på samme måde, som da jeg var en ung spiller i Arsenal. De unge spillere har en meget stor stemme. De er kommet til en klub, der involverer dem i det taktiske, i analyserne, og de bliver opmuntret til at sige, hvad de mener. I nutidens fodbold har træneren ofte en plan, som man bare skal respektere.

Den 33-årige forsvarsspiller har kun været ganske kort tid i FC Nordsjælland, men i løbet af de få måneder er han blevet fuldstændig klar over, hvad han gerne vil, når karrieren er forbi.

Læs også:David Nielsen: Tingene kan blive afgjort i denne periode

Han vil gå trænervejen.

- Den struktur, jeg arbejder under nu, har fået mig til at indse, at det afgjort er det, jeg vil. Der er stadig lang tid til, men jeg lærer hurtigt, og jeg føler, jeg har meget at give. Selv om jeg er 33, lærer jeg noget nyt hver eneste dag her, fordi de gå så meget op i detaljer. Det er helt utroligt, lyder det fra den tidligere Arsenal-spiller.

Johan Djourou har kontrakt med FC Nordsjælland frem til sommeren 2022. Han har foreløbig optrådt i fire Superliga-kampe for Farum-klubben. 

Læs også:Magtspil i Norge: Derfor vil SL-klubberne bruge karantæneramte spillere

Læs også:Har overbevist: SønderjyskE forlænger med tidligere BIF-talent

Læs også:- Det er det job, alle danske trænere drømmer om