Video : Tipsbladet
Superliga

Superliga powerranking: Dårligste forsvarsspil siden 90'erne

FC København har sjældent spillet så dårligt forsvarsspil, som holdet gjorde hjemme mod Randers, mens FCM og Brøndby havde en god weekend.

FC Midtjylland var på hårdt arbejde i 2. halvleg i Århus, men midtjyderne holdt stand i slutfasen og vandt en relativt fortjent sejr i toppen. 19 point i ni Superliga-kampe, samme halvsæson hvor man allerede har spillet syv europæiske kampe og er videre i pokalen er altså ikke dårligt, selvom spillet ofte ikke er prangende.

Brøndby vandt en fin sejr over Vejle og er kommet godt i gang igen med et ungt hold. Man forstår drømmene, men risikoen for et tilbagefald som efter de første runders sejre er der stadig. Det ser godt nok spændende ud med Jesper Lindstrøm og  senest også Mikael Uhre. Bliver træfsikkerheden bedre, eller er det midlertidigt?

AaB havde en ærgerlig eftermiddag mod FC Nordsjælland, hvor nordjyderne burde have vundet, og SønderjyskE og OB spillede en tæt kæmpet uafgjort med en udligning i tillægstiden af SønderjyskE.

Seneste runde
Lyngby-AC Horsens 1-1
AaB-FC Nordsjælland 1-1
OB-SønderjyskE 1-1
AGF-FC Midtjylland 1-2
Vejle Boldklub-Brøndby IF 0-2
FC København-Randers FC 1-2

Læs også:Glade Randers-spillere: Bliver lidt sjovere at kigge på tabellen nu

Men den markante kamp var selvfølgelig mandagens kampen i Parken mellem FC København og Randers FC.

På papiret er det ikke specielt interessant med en kamp mellem to hold i den tunge ende af rækken, men det var kampen, ikke mindst efter den tidligere FCK-manager Ståle Solbakkens meget markante interview søndag aften i Onside.

I interviewet havde Solbakken blandt andet peget på det meget markante, 'revolutionen', i at spille med et tremandsforsvar og mand-til-mand-forsvar i en klub, der i dette årtusind konsekvent har spillet zoneforsvar.

Det kan den nuværende cheftræner Jess Thorup selvfølgelig ikke tage sig af, men der var nu en del fans, der undrede sig over formationen mod Randers, og nok endnu mere det meget usikre forsvarsspil.

FC København kunne med en portion held have fået point, men det var så sandelig ikke ufortjent, at Randers vandt efter at have haft 16 afslutninger i kampen og have spillet en god omgang kontrafodbold.

Læs også:Tæt på FCK-nedturen: Fejl, frustrationer og Ståles skygge

Københavnerne har en række udmærkede offensive spillere, der vil vinde en del kampe gennem en sæson, men defensiven skal der ganske enkelt skik på, og lige nu. FCK har ikke spillet så usikkert forsvarsspil, som man gør for tiden og har gjort i store dele af 2020, siden før Roy Hodgson for 20 år siden indførte de principper i forsvarsspillet, der på mange måder gjaldt, indtil Ståle Solbakken blev fyret i sidste måned.

Og endelig endte fredagens absolutte bundskraber mellem Lyngby og AC Horsens med en uafgjort, der vel var forudsigelig og til at leve med for begge hold, og så på den anden side slet ikke, fordi de to klubber nu er syv point fra FC København og Randers FC.

Det dufter bare af nedrykning og af to svækkede mandskaber, der på en eller anden måde skal vinde mindst én gang i de fire sidste runder i 2020 for at få en anelse selvtillid.

Statistik

Næste runde
Fredag 19.00: Randers FC-OB
Lørdag 16.00: FC Midtjylland-AaB
Søndag 14.00: AC Horsens-Vejle Boldklub 
Søndag 16.00: SønderjyskE-FC København
Søndag 18.00: FC Nordsjælland-AGF
Mandag 19.00: Brøndby IF-Lyngby

Læs også:FCK-spiller reagerer på Ståle-interview: Ærgerligt

Læs også:Se klippet her: Tv-station viste Zanka-skænderi ved en fejl

Læs også:Kæmpe FCK-frustrationer: Sæt Guardiola eller en skide kylling på trænerbænken