Video : Tipsbladet
Bundesliga

Roser dansk træner: Han er den rigtige mand for dem

Frank Kramer mener, at Bundesliga-klubben Mainz og danske Bo Svensson er et rigtig godt match.

Bo Svensson er ny mand i spidsen for Bundesliga-klubben Mainz, og danskeren går lørdag ind til sin første kamp som cheftræner i klubben, når man møder Eintracht Frankfurt.

Mainz står noteret for blot seks point i 14 kampe inden opgøret og ligger under nedrykningsstregen, hvorfor Svensson og co. står foran en svær opgave.

Men Frank Kramer, der er akademichef i Red Bull Salzburg mener, at Svensson har en fordel, fordi han tidligere har været i klubben - både som spiller og som ungdomstræner - og det kan blive afgørende for Mainz' overlevelsesmuligheder.

Læs også:Klopp og Tuchel har født Bo Svenssons trænerlyst

- Det er vigtigt for ham, at han nu befinder sig i et miljø, han kender godt i forvejen. Det er en stor hjælp, når man skal i gang. Han kender menneskerne og har allerede arbejdet med mange af dem, siger Kramer til SPORTBUZZER.

Kramer tror således på, at Svensson kan redde klubben og sikre endnu en sæson i den bedste, tyske fodboldrække.

- Det er en radikal ændring og en ny begyndelse, som Mainz har valgt. Der er en klar, langsigtet plan. Derfor er Bo den rigtige mand. Men jeg tror også, at han kan holde klubben oppe i denne sæson.

Læs også:Stort job til dansk træner: Det er den eneste rolle, jeg ikke har udfyldt

Han uddyber, at det bliver afgørende, at Svensson formår at skabe en sammenhængende enhed.

- Den kollektive tilgang er i sidste ende det afgørende - ligesom det var tilfældet i Salzburg og Liefering. Det er, hvad Bo står for. Han bygger sin spillestil op om et fælles tema - for eksempel er temaet presspil meget centralt.

- De erfaringer, han har gjort sig det sidste halvandet år, har helt sikkert udviklet ham og gjort ham bedre.

Mainz er i skrivende stund fire point efter Arminia Bielefeld på 16. pladsen, der er lig med nedrykningsplayoff-kampe, samt fem point efter FC Köln over stregen.

Læs også:Tidligere holdkammerater tror på Mainz-redning: Jeg stoler på Bo Svensson

Læs også:Nu kan Schalke 04 tangere Bundesligaens pinligste rekord

Læs også:Trods rygter om lyn-exit: Træner tror på dansk nyindkøb