Video : Tipsbladet
Superliga

Se SL-millionerne: Her er der råd til spillerkøb

Corona har låst transfermarkedet, men det betyder også, at der ikke har været de store spillerafgange på januarmarkedet. Tipsbladet har tjekket spillerbudgetterne i Superligaen efter januars transfervindue.

Hvor mange penge bruger de forskellige Superliga-hold?

Det undersøger Tipsbladet årligt, og nu er tallene opdateret efter transfervinduet i januar.

Selv om markedet er ramt, bruger nogle klubber lidt flere penge end tidligere, mens andre er i gang med spareøvelser.

Her er Superliga-klubbernes spillerbudgetter:

FC KØBENHAVN

Spillerbudget: 165 millioner

Der er lavet justeringer i truppen i januar, og FC København er fortsat med meget stor afstand lønførende i Superligaen. Aftalerne med Lukas Lerager og Mustapha Bundu viser, at fodboldafdelingen i Parken Sport og Entertainment ikke skal spare markant, selvom økonomien i moderselskabet er hårdt ramt. Om de lønkroner så er brugt på spillere, der er gode nok til at vinde DM, vil foråret vise. Afskrivningen af Michael Santos tynger spillerbudgettet, og trænerskiftet i efteråret er ikke regnet med her.

Spillerbudget sommer 2020: 155 millioner
Spillerbudget sommer 2019: 165 millioner

FC MIDTJYLLAND

Spillerbudget: 120 millioner

FC Midtjylland har betalt gode bonusser til spillertruppen efter Champions League-gruppespillet, mens udlejninger i januar skærer en anelse i lønningerne. Midtjyderne mener selv, de er under 100 millioner kroner i spillerbudget, men det tager ikke højde for de mange spillere, der er på kontrakt og udlejet til andre klubber. Jonas Lössl er bestemt heller ikke gratis.

Spillerbudget sommer 2020: 115 millioner
Spillerbudget sommer 2019: 105 millioner

BRØNDBY IF

Spillerbudget: 65 millioner

Brøndbys spillere sparede selskabet nogle midlertidige millioner i 2020 i en kollektiv Covid-19-lønnedgang, og trenden i Brøndby er, at truppen samlet set bliver billigere og billigere i takt med, at man siger farvel til de relativt dyre køb og kontrakter fra Zorniger-æraen. Vi forventer, Brøndby rammer 60 millioner til sommer, men klubben har trods alt stadig råd til at betale lidt for spillere under coronakrisen.

Spillerbudget sommer 2020: 70 millioner
Spillerbudget sommer 2019: 85 millioner

AGF

Spillerbudget: 43 millioner

Århusianerne har ikke betalt kassen for de tre spillere, der kom til i januar, men gratis var de selvfølgelig heller ikke, så det århusianske spillerbudgetter stiger langsomt men sikkert, hvilket også er planen i AGF.

Spillerbudget sommer 2020: 42 millioner
Spillerbudget sommer 2019: 39 millioner

AAB

Spillerbudget: 42 millioner

AaB er i de to seneste transfervinduer gået i retning af at hente flere udenlandske spillere til førsteholdstruppen, og selvom det ikke har fået nogen budgetter til at eksplodere, er det altså heller ikke fra den billigste hylde, AaB handler. Nordjyderne har et budget i Top 6-klassen.

Spillerbudget sommer 2020: 42 millioner
Spillerbudget sommer 2019: 40 millioner

OB

Spillerbudget: 40 millioner

Det er bestemt ikke det store, der er sket i OB i det forgangne transfervindue, og det er heller ikke så overraskende med fynboernes økonomiske kvaler in mente. Moderselskabet Odense Sport & Event har det hårdt med en kongresvirksomhed, der har haft et mareridtsår, og som ikke just har udsigt til at vende tilbage på 100 procents kapacitet i de kommende måneder.

Spillerbudget sommer 2020: 40 millioner
Spillerbudget sommer 2019: 36 millioner

FC NORDSJÆLLAND

Spillerbudget: 35 millioner

Mikkel Rygaard skiftede til Polen, og det betyder en lille besparelse i det projicerede spillerbudget. Det er værd at bide mærke i, at lønbudgettet og spillerbudgettet ville være mærkbart større, hvis vi regnede hele talentarbejdet i både Ghana og Danmark med. Victor Jensen er kommet til relativt billigt.

Spillerbudget sommer 2020: 35 millioner
Spillerbudget sommer 2019: 34 millioner

SØNDERJYSKE

Spillerbudget: 30 millioner

Der blev skiftet ud i truppen i januar med farvel til Alexander Bah, Ogenyi Onazi og Johan Absalonsens karrierestop. SønderjyskE vil til at hente yngre spillere, og det har man formået i januar. Disse spillere er så ikke gratis at hente med tanke på deres potentielle videresalgsværdi, som eksempelvis IFK Göteborg selvfølgelig forstår, når Emil Holm bliver handlet til SønderjyskE, så vi har skrevet en lille stigning i SønderjyskE's budget ind.

Spillerbudget sommer 2020: 29 millioner
Spillerbudget sommer 2019: 25 millioner

RANDERS FC

Spillerbudget: 27 millioner

Det blev til et farvel til André Rømer og et køb af Lasse Berg Johnsen, en norsk spiller fra Raufoss i den næstbedste række, så det er ikke noget, der rykker det store i Randers' spillerbudget, der hører til i den lavere ende i Superligaen. Som det er blevet bemærket et par gange i Tipsbladet i de seneste måneder, kan meget i Randers FC ændre sig, hvis man får en udenlandsk samarbejdspartner. Om det sker snart er dog alt andet end sikkert, efter klubben reelt har ledt efter en udenlandsk partner i flere år.

Spillerbudget sommer 2020: 28 millioner
Spillerbudget sommer 2019: 28 millioner

VEJLE BOLDKLUB

Spillerbudget: 27 millioner

Vejle trækker fortsat på et stærkt internationalt netværk med blandt andet to forsvarsspillere fra NK Lokomotiva i Kroatien, en klub med nære forbindelser til topklubben Dinamo Zagreb. VB køber ikke specielt dyre spillere, men de relativt mange spillere hentet udefra trækker op på budgettet.

Spillerbudget sommer 2020: 25 millioner
Spillerbudget sommer 2019: 22 millioner

AC HORSENS

Spillerbudget: 19 millioner

Østjyderne havde bestemt ikke spenderbukserne på i januar, og derfor skruer vi ned for budgetvurderingen af klubben, der ligger i en svær position på 11. pladsen i Superligaen. Udsigten til, at man sandsynligvis skal spille 1. division efter sommerferien, har givetvis også bidraget til, at Horsens handlede forsigtigt i januar.

Spillerbudget sommer 2020: 20 millioner
Spillerbudget sommer 2019: 23 millioner

LYNGBY BOLDKLUB

Spillerbudget: 18 millioner

Lyngby var tilsyneladende ved at skrue ned for budgettet med farvel til et par af de dyrere spillere i januar. Men aftaler til sidst med et to forwards holder budgettet oppe. Det giver rimelig mening set ud fra holdets 12. plads i vinterpausen, at Lyngby ikke satte alt ind på overlevelse via forstærkninger i januar, især når planen er at give mere plads til klubbens egenudviklede spillere, end der har været de seneste år, hvor Lyngby har spillet med et af Superligaens ældste hold.

Spillerbudget sommer 2020: 18 millioner
Spillerbudget sommer 2019: 15 millioner

Læs også:Bænket Bjelland: Stadig for tidligt at forlade FCK
Læs også:Optakt: Brøndby IF - AaB
Læs også:Ni hao: AaB kommer tættere på Okore-salg
Læs også:Leder: Har corona dræbt Superligaens pengemaskine?
Læs også:Superliga-klubber bløder: Nødbremsen er trukket