Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: AaB - OB

AaB kæmper for mesterskabsspillet, mens OB skal rejse sig efter et par store skuffelser og en trænerfyring.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 17.00
Spillested: Aalborg Portland Park, Aalborg
Dommer: Peter Kjærsgaard
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #aabob #sldk

Holdnyt:
AaB:
AaB har mulighed for at komme i mesterskabsspillet, men holdet kan ikke selv afgøre det. Først og fremmest skal det bruge en sejr over OB. Dernæst skal det håbe på, at enten SønderjyskE taber point til FC Nordsjælland, eller at Randers FC ikke vinder over FC København. Én af delene er dog nok, så længe AaB selv tager tre point.

AaB vandt ikke en eneste af de seks første Superliga-kampe under cheftræner Marti Cifuentes, men to sejre i de to seneste runder har holdt AaB inde i kampen om top 6. Bliver det til tre på stribe, må man sige, at de har fundet formen i rette tid.

Oscar Hiljemark har misset det meste af 2021 indtil nu, men kom ind og fik seks minutter Vejle Boldklub i seneste runde. Spørgsmålet er dog, om han er klar til at starte inde.

Også anfører Lucas Andersen har siddet ude i hele foråret, men han er med i truppen på 25 mand, som AaB har udtaget. De har nemlig udtaget alle deres spillere, hvoraf de skal sortere syv af før kampstart. 

OB:
Søndag tabte OB 3-0 til Brøndby IF, og mandag fyrede klubben cheftræner Jakob Michelsen. I stedet tog sportschef Michael Hemmingsen over, og det bliver nu ham, der skal køre sæsonen til ende. Det er dog en midlertidig tjans; OB skal have ny cheftræner til sommer.

Hemmingsen har tidligere overtaget roret for OB kort inde i en forårssæson. Det var i 2007, og dengang endte han med at føre holdet til pokaltitlen. Det sker stensikkert ikke i 2021, da OB i sidste uge røg ud af pokalturneringen.

OB er nu oppe på fem kampe i streg i begge turneringer uden en sejr. Foreløbig har holdet dog trods alt så stor afstand ned til nedrykningsstregen, otte point, at det ikke bør blive et problem.

Holdet havde i en periode store skadesproblemer, men mod Brøndby var stort set alle mand tilbage i kamptruppen. Mod AaB sidder både Bashkim Kadrii, Robin Østrøm og Janus Drachmann dog over.

Karantæne:
AaB: Ingen
OB: Ingen

Bud på startopstillinger:
AaB (4-2-3-1): Rinne – Pallesen, Thelander, Granli, Ahlmann – Ferreia, Højholt – Kusk, Fossum, Samuelsen – van Weert

OB (4-4-2): Christensen – Laursen, Tverskov, Larsen, Skjelvik – Sabbi, Okosun, Thomasen, Frøkjær – Lieder, Jebali

Profilen:
Bashkim Kadrii startede i seneste runde inde for første gang, efter han er vendt tilbage til OB. Hvis han nærmer sig topformen, vil det være noget af et boost til et hold, der har problemer nok at slås med.

Vidste du, at..:
Det er lige knap 10 år, siden Michael Hemmingsen senest stod i spidsen for et Superliga-hold. Dengang var det som SønderjyskE-træner i 2010/11-sæsonen. Siden har han været træner for Randers FC, FC Vestsjælland (begge 1. division) og Næstved BK (1. og 2. division).

Dom:
Der er især to faktorer, der peger på, at AaB vinder: Holdet har klaret sig bedre i denne sæson og er aktuelt inde i en bedre stime. Derudover har AaB alt at spille for nu og her, mens OB netop har fået punkteret sin sæson ved at misse top 6.

Derfor tror vi på en nordjyske hjemmesejr på 2-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: