Video : Tipsbladet
Superliga

Superliga-spørgsmål: Skifter FCK målmand igen?

Tipsbladet.dk zoomer ind på den kommende runde i Superligaen.

Alle klubber i Superligaen har været i aktion i midtugen, men der bliver ikke lang tid til at puste ud. Allerede søndag går det løs igen med fem kampe i landets bedste række, mens FC Nordsjælland og FC Midtjylland runder af i mandagskampen.

Både i toppen og i bunden tegner der sig et billede af en dramatisk afslutning, og der skal helt sikkert nok blive knald på i den kommende runde.

Vi ser nærmere på nogle af de mest interessante spørgsmål for 27. runde.

Skifter FC København målmand igen?

Jess Thorup trak en streg i sandet før opgøret mod Randers FC den 5. april og skiftede på målmandsposten. Ud på bænken røg Karl-Johan Johnsson, mens Sten Grytebust fik chancen mellem stængerne.

Nu overvejer FCK-træneren givetvis at skifte tilbage igen.

Man kan ikke beskylde Sten Grytebust for ligefrem at have droppet fælt, men omvendt har nordmanden absolut heller ikke præsteret noget som helst ekstraordinært. I de seneste fire kampe har han indkasseret otte mål, og torsdag blev han decideret skudt i sænk i Herning. 

Fodbold handler i høj grad om at gribe chancen. Kan man allerede nu konkludere, at det har Sten Grytebust ikke gjort?

Ryger OB helt ned i suppedasen?

Søndag klokken 18.00 møder OB og Lyngby Boldklub hinanden, og her kan man for alvor tale om en skæbnekamp.

Hvis hjemmeholdet vinder, øger de afstanden ned til Lyngby til otte point, og så ser det pludselig mere end vanskeligt ud for De Kongeblå. Formår Carit Falchs mandskab omvendt at vinde, er der kun to point, der adskiller holdene.

Og så skal de ellers nok få sved på panden på Fyn.

Lyngby har spillet et flot forår, men De Kongeblå har ikke formået at vinde de kampe, hvor de for alvor kunne have bragt sig tæt på rivalerne. Nu er det ved at være sidste chance.

Rykker AC Horsens ned nu?

Søndag kan det være endegyldigt slut for AC Horsens i Superligaen.

Den Gule Fare har lignet en stensikker nedrykker hele sæsonen, men søndag kan det blive matematisk sikret, at Jens Berthel Askous tropper må en tur ned i den næstbedste række.

Hvis OB besejrer Lyngby Boldklub, og AC Horsens ikke selv vinder over AaB, er skæbnen beseglet for østjyderne. Så vil der ikke længere være runder nok til indhente et af holdene over stregen.

AC Horsens møder AaB klokken 14.00, mens OB og Lyngby skal i aktion klokken 18.00.