Video : Tipsbladet
EM

Bedst og værst: Som en supersprinter i Touren

Østrig vandt søndag med 3-1 over Nordmakedonien i en kamp, hvor indskifterne afgjorde sagen. Tipsbladet.dk zoomer ind på kampen her.

Østrig - Nordmakedonien 3-1 (1-1)
1-0 Stefan Lainer (18.)
1-1 Goran Pandev (28.)
2-1 Michael Gregoritsch (78.)
3-1 Marko Arnautovic (90.)

Kampens bedste:

Østrig:
Der var store problemer for østrigerne i forhold til at få lirket den makedonske defensiv op. Gang på gang blev der forsøgt med høje bolde ind i feltet, som forsvaret havde nemt ved at klare. Det var ganske enkelt for fantasiløst af østrigerne. Dog var der set over hele kampen en del at byde på fra Marcel Sabitzer, som stort set var den eneste, som kunne komme med noget kreativt i store dele af opgøret.

Heldigvis for ham og resten af Østrigs landshold diskede David Alaba også lige op med lidt klasse til sidst med et verdensklasse indlæg, som blev sendt i kassen af Gregoritsch til 2-1, hvorefter endnu en indskifter i form af Arnautovic lukkede kampen til 3-1. Dermed blev indskifterne vigtige, da det hele skulle afgøres.

Nordmakedonien:
Goran Pandev stod for scoringen, og derfor skal han naturligvis nævnes for at være meget opmærksom i situationen, som fik EM-debutanterne til at kunne håbe på, at det kunne blive til et point i deres første kamp.

Det var mere på venstrebacken, at den helt store oplevelse var for makedonerne. Her piskede Leeds-spilleren Ezgjan Alioski frem og tilbage i nogle vilde 80 meters sprinterture, som selv Mark Cavendish ville være misundelig på til Tour de France.

Kampens værste:
Daniel Bachmann lavede en katastrofal brøler i første halvleg, som førte til 1-1-scoringen, og selvom han fik spillet sig op, så var det en fejl, som sagtens kunne have kostet dem vigtige point i gruppen.

Kampens detalje:
Det er nok ikke sidste gang, at man ser det, men det var flot at se, at østrigerne havde en t-shirt med en hilsen til Christian Eriksen fremme ved deres to scoringer. Det kan man se i videoen øverst i artiklen.