Video : Tipsbladet
EM

Bedst og værst: Kedelige svenskere på vej videre

Vi har zoomet ind på fredagens tidlige EM-kamp mellem Sverige og Slovakiet i gruppe E.

Sverige - Slovakiet 1-0 (0-0)
1-0 Emil Forsberg, straffespark (77')

Kampens bedste

Sverige
Vores svenske naboer spillede ikke en særlig blændende fodboldkamp, og det var mere held end forstand, at Robin Quaison med 13 minutter igen pludselig var alene med Martin Dubravka og fik tilkæmpet sig et kampafgørende straffespark. Svenskerne skal dog roses for med særligt en halv time igen at intensivere presset og opsøge heldet. Alexander Isak var et lyspunkt - ligesom han var det mod Spanien i runde 1. Real Sociadad-angriberen var en trussel ad flere omgange og stod for flere flotte detaljer undervejs. Matchvinder Emil Forsberg spillede også en flot kamp for svenskerne.

Slovakiet
Slovakiet kom for at spille uafgjort og bringe sig et stort skridt nærmere avancement fra gruppen. Og langt hen ad vejen så det også ud til, at det ville lykkedes. Slovakkerne forsvarede sig fint, men havde ikke store ambitioner fremad banen. Med straffesparket til Sverige og den efterfølgende scoring måtte Slovakiet til sidst komme mere frem på banen, og det lykkedes da også at få etableret et pres til sidst. Martin Dubravka stod længe til at blive dagens mand med flere flotte redninger, men når man begår et kampafgørende straffespark, kan man ikke få den pris. Den må derfor i stedet gå til midterforsvar Milan Skriniar, der holdt fint sammen på det slovakiske forsvar.

Kampens værste
18 kampe skulle der spilles, før at EM i denne kamp nummer 19 fik sin første regulære langgaber. Med en halv time igen fik vi et par chancer, men særligt i den første time var kampen en ufattelig chancefattig affære og foregik i et meget lavt tempo. Man sad til tider med følelsen af, at de to hold kunne spille i dagevis uden at score, og det var derfor ikke overraskende en tilfældighed, der med et kvarters tid igen førte til, at Sverige fik tilkæmpet sig et straffespark.

Sverige vinder kampen, og man kan ikke tage fra vores nordiske naboer, at de står med fire point efter de første to kampe. De har tilgengæld også været involveret i to af de mest kedelige i denne turnering. De kæmper flot, og de skal også roses for at steppe op til sidst - men det er altså et kedeligt fodboldhold.

Kampens detalje
Alexander Isak lyste op i en kedelig fodboldkamp i Skt. Petersborg denne varme fredag eftermiddag. Højdepunktet kom med 20 minutter tilbage af opgøret, hvor den 21-årige angriber modtog bolden på midten af banen og driblede fire-fem slovakkere, inden at han fra kanten af feltet trykkede af mod mål og kun var en fin redning fra Dubravka fra en af EM's flotteste scoringer.