Video : Tipsbladet
Superliga

Svenske talenter vælger Danmark: Det er trist

Sverige har svært ved at holde på talenterne, og man er især ked af at se dem skifte til Danmark og Norge.

De sammenligner sig med Danmark og Norge, så der ryger noegt af selvforståelsen, når man et svensk talent vælger Allsvenskan fra for i stedet at rejse til Norge eller Danmark.

AGF er seneste danske klub, der har haft held til at købe et svensk forsvarstalent, da klubben har købt Eric Kahl i AIK, mens Brøndby meldes tæt på forsvarsspiller Rasmus Wikström. I sidste sæson købe SønderjyskE unge Emil Holm.

Den tendens bekymrer den svenske U21-landstræner, og Sebastian Larsson, der selv har en lang karriere i udlandet og nu er tilbage i svensk fodbold, stemmer i.

- Jeg har ikke tænkt så meget over det, men generelt er det vel trist. Det er individuelt for spillere, men tænker man ud fra et konkurrenceperspektiv mellem Sverige og Danmark og andre ligaer, er det ikke så positivt. Der er også andre ting, der spiller en årsag, siger Sebastian Larsson til Aftonbladet.se om tendensen.

Han peger på, at også økonomi spiller en stor rolle, og her har danske klubber den fordel, at man kan tilbyde forskerordningsaftaler til udenlandske spillere.

Eric Kahl har sin debut i AGF til gode, og i skrivende stund er Brøndbys transfer for Wikström ikke bekræftet.