Video : Tipsbladet
Superliga

Peter Schmeichel sendte sms: Hvem er OB-keeperen?

Den danske landskampsrekordholder sendte en sms til Lars Høgh, da OB mod Brøndby havde en debutant i mål. Resten er historie.

En oktoberaften i 2018 tikkede en sms ind på Lars Høghs telefon.

Det var midt under den sene Superliga-kamp på Brøndby Stadion, hvor hjemmeholdet med 12.185 tilskuere i ryggen var godt i gang med at lægge pres på gæsterne fra OB. Fynboerne holdt imidlertid stand, blandt i kraft af flere redninger og gode aktioner for den debuterende keeper nede i målet.

Og det var netop målmanden, der var emnet for den sms, som Lars Høgh modtog på sin telefon.

“Hvem er ham den lyshårede dreng nede i målet?” stod der i beskeden.

Afsenderen var Peter Schmeichel, og Lars Høgh vidste udmærket, hvem Oliver Christensen var. Som Lars Høgh siden har fortalt til DR:

”Jeg har kendt Oliver, siden han var en lille dreng og gik rundt med aviser nede i Kerteminde, og bare dét var et godt tegn. Det var en rigtig dreng.”

Da Tipsbladet møder Oliver Christensen på OB’s træningslejr i Nyborg i slutningen af juni, smiler Oliver Christensen ved mindet om debuten i Brøndby og sms’en fra Peter Schmeichel.

”Den historie har jeg hørt før, og den er god nok. Et par dage efter min debut sendte Lars mig en besked med historien. Det er da meget fedt. Han skrev vist også noget mere, men det kan jeg så ikke lige huske. Men det er da altid noget at danmarkshistoriens nok største målmand har lagt mærke til en og i så ens allerførste kamp,” siger Oliver Christensen, der med sin højde, fysik og frisure jo faktisk ligner en ung Peter Schmeichel ganske betragteligt.

Målmanden er i gang med at folde sit helt store potentiale ud i OB, og selv om han har kontrakt til 2023, kan fynboerne næppe holde på keeperen så længe. For den dygtige målmand er efterspurgt.

Læs hele interviewet med Oliver Christensen i Tipsbladet fredag. Her fortæller han blandt andet om, at han ikke bliver nervøs når han spiller. Han fortæller om sit nære forhold til sin bror, og så taler han om, at han dag vil være Danmarks førstevalg på landsholdet.

I Tipsbladet fredag kan du også læse et stort interview med Lars Friis, der har fået en glimrende start på Superliga-livet i Viborg. Lørdag møder holdet ærkerivalerne fra FC Midtjylland. Der er også en transferanalyse af de 15 største Superliga-salg, ligesom der er interview med 16-årige Zidan Sertdemir samt Randers-angriber Alhaji Kamara. 

Du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet om fredagen.