Video : Tipsbladet
Superliga

Klub fortiede vigtig detalje om vild FCM-pris

Marrony er et rekordkøb for FC Midtjylland, men hvad koster han egentlig? Angriberens tidligere klub Atletico Mineiro glemte en vigtig betingelse, da man præsenterede transferen i sidste uge.

FC Midtjyllands nye angriber Marrony er en dyr herre.

FC Midtjylland sender tre millioner euro til Belo Horizonte denne sommer for den 22-årige forward, der ligesom Evander begyndte karrieren i Vasco Da Gama.

Og til næste år skal FC Midtjylland sende yderligere 1,5 millioner euro til Atletico Mineiro, der dermed er sikret 4,5 millioner euro, svarende til cirka 33,5 millioner kroner.

Så langt, så godt.

Ved præsentationen af handlen i fredags skrev Atletico Mineiro selv, at man 'også kan få en bonus på en million euro per år i de første tre sæsoner, hvis spilleren spiller 50 procent af kampene'.

Det lyder jo som en fed handel for Marrony og som noget af et slag i transfer-bolledejen for FC Midtjylland, der dermed tegner sig for det suverænt dyreste spillerkøb i Superligaens historie.

Men sådan hænger aftalen ikke helt sammen.

Ifølge tipsbladet.dk's oplysninger har Atletico Mineiro nemlig glemt en vigtig betingelse i forbindelse med betalingen af den ekstra million euro i bonus, som klubben kan få i hver af Marronys tre første sæsoner.

For de 50 procent af kampene skal falde i Champions League-gruppespillet, og ikke nogen andre steder, hverken i europæiske kvalifikationsturneringer, Europa League eller Conference League, eller Superligaen og pokalturneringen for den sags skyld.

Den ekstra bonus gælder altså kun, hvis FC Midtjylland kvalificerer sig til Champions Leagues gruppespil, og med udsigt til en sværere vej i denne turnering for selv det danske mesterhold i de kommende sæsoner bliver det meget svært at nå op de 55 millioner kroner, som tre CL-gruppespil og rigelig med Marrony-spilletid altså ville udløse.

Den unge forward, der skiftede fra Vasco Da Gama til Atletico Mineiro sidste år, har i øvrigt fornuftig erfaring med fra Sydamerikas svar på Champions League og Europa League.

Marrony spillede således fire kampe i april og maj i år for Atletico Mineiro i Copa Libertadores, Sydamerikas mest prestigefyldte turnering, hvor Atletico Mineiro lige nu har nået semifinalerne, der skal spilles over to kampe i september mod São Paulo-klubben Palmeiras.

Sidste år spillede Marrony to kampe for Vasco Da Gama i Copa Sudamericana, en turnering han også var med i truppen til i 2018 sammen med Evander.

Med en minimumspris på 34 millioner kroner er Marrony uanset hvad med stor afstand FC Midtjyllands dyreste spillerkøb nogensinde – rekorden havde været Sory Kabas siden 2019, hvor han kostede tre millioner euro (22,5 millioner kroner) at købe fri i Dijon i Frankrig.