Video : Tipsbladet
VM

- Det er en dårlig taktik at udelukke boykot af VM

Danmark kommer ikke til at opnå noget ved at boykotte VM alene, mener ekspert, der samtidig advarer mod at udelukke boykot helt.

Debatten om det skandaleombruste VM i Qatar er blusset op igen, efter landsholdet kvalificerede sig til slutrunden forleden. Stort set alle med beslutningskraft afviser fortsat boykot, men det er ikke nogen god forhandlingstaktik at udelukke det, siger ekspert til Politiken.

Både DBU og regeringen har ellers kategorisk enten afvist boykot eller sendt beslutningen frem og tilbage mellem hinanden. Men dermed har man også taget den ultimative konsekvens over for Qatars arrangører ud af arsenalet af trusler, og det er måske ikke den bedste måde at skubbe tingene i den rigtige retning.

- Vi kan med sikkerhed sige, at hvis vi laver en isoleret dansk boykot, så løber den verden, som vi er så sure på, bare videre. Og så får vi ikke mulighed for at påvirke. Og hvis en boykot skal have en indvirkning, så skal den løftes ind i EU-regi, siger Stanis Elsborg, der er senioranalytiker i Idrættens Analyseinstitut.

- Som enkeltstående land ville vi bare blive parkeret ude ved siden af, og så kan vi glemme alt om at påvirke idrætten i en bedre retning. Men at fjerne boykot helt ud af ligningen vil være en dårlig forhandlingstaktik.

I går argumenterede Tipsbladets chefredaktør til gengæld for, at DBU netop burde boykotte VM-slutrunden. Han skrev blandt andet:

"Kære DBU: Det er nu, I skal melde fra til VM 2022.

Tænk, hvis Danmark gør det.

Med lidt held skaber man en sneboldeffekt, der får andre lande med, og som endelig får debatten om VM 2022 til at rase i de store fodboldlande som Tyskland, England, Spanien, Italien og Frankrig.

FIFA vil blive tvunget til at tænke sig om, før man giver et fremtidigt VM til et morderisk diktatur som Saudi-Arabien, der får Qatar til at fremstå som et mønsterdemokrati."

Læs hele indlægget her.