Video : Tipsbladet
Superliga

VB-spiller får ekstra karantæne efter rødt mod BIF

Vejles Jerome Opoku får to yderligere spilledages karantæne for sit skub på Brøndby IF's Christian Cappis.

Kort før de 90 minutter løb ud, modtog Vejle Boldklubs Jerome Opoku det røde kort i søndagens Superliga-kamp mod Brøndby IF. Få sekunder senere gjorde han ondt værre for sig selv.

Opoku skubbede Christian Cappis i halsen, og det har Fodboldens Disciplinærinstans nu takseret til to spilledages karantæne. Dermed skal Opoku afsone tre i alt: én for det røde kort, to for Cappis-skubbet.

Vejles har ellers erklæret sig "helt uforstående" for, at situationen fører til ekstra karantæne, og argumenteret for, at både det andet gule kort ikke burde give gult, og at Cappis bærer skylden for konfrontationen. 

VB mener, at "Brøndby IF-spilleren både er den opsøgende og udfarende part, da han opsøger, skubber og hiver fat i armen på spilleren og efterfølgende bliver skubbet og smider sig, men mirakuløst rejser sig op igen."

Klubben argumenterer desuden for, at Opoku ikke skubber efter Cappis' strube, men bare forsøger at skubbe ham væk og kommer til at ramme halsen. Vejle mener tværtimod, at Cappos burde have haft en advarsel.

"Vejle Boldklub afviser den skærpende omstændighed og under sig over, at dommeren ikke giver Brøndby IFspilleren et gult kort for at initiere situationens optrapning."

Fodboldens Disciplinærinstans har dog ikke taget klubbens indvendinger til sig og i stedet "på baggrund dommerens indberetning, Tv-optagelser af episoden og Vejle Boldklubs redegørelsen" konkluderet, at Opoku "gør sig skyldig i voldsom adfærd".

Det koster 36 karantænepoint og altså to yderligere karantænedage.

Se selv hele episoden i videoen over artiklen.