Video : Tipsbladet
Premier League

Klopp i modvind efter "fornærmende" kommentar

Jürgen Klopp kom i modvind for at kalde Africa Cup of Nations "en lille turnering". Det blev han konfronteret med efter onsdagens kamp mod Porto.

Liverpool må undvære et par af deres helt store stjerner, når Africa Cup of Nations løber af stablen i januar. Således skal både Mohamed Salah og Sadio Mané repræsenteres deres respektive lande ved turneringen.

Og nu er Jürgen Klopp i modvind på grund af en kommentar om turneringen.

I sidste uge kaldte han det nemlig “en lille turnering i Afrika”, og det blev den tyske manager konfronteret med ved et pressemøde efter onsdagens Champions League-kamp mod FC Porto.

- Hej Jürgen, ved dit sidste pressemøde kaldte du bevidst Africa Cup of Nations for en "lille turnering". Jeg synes, det er en fornærmelse mod spillerne, en fornærmelse mod fansene, en fornærmelse mod folket på kontinentet, og jeg synes, du skylder kontinentet en undskyldning, lød det fra en journalist ifølge Daily Mail. 

Hertil svarede Klopp ifølge avisen:

- Jeg mente det ikke sådan! Jeg ved ikke, hvorfor du forstod det sådan.

- Jeg mente det ikke sådan, kom nu. Så det var ikke engang tæt på, at det var tanken i mit hoved, at jeg ville tale om African Cup of Nations som en "lille turnering" eller Afrikas kontinent som et lille kontinent. Slet ikke. Hvis du så hele pressekonferencen, så havde du måske forstået det på den rigtige måde, hvis du ville, for jeg sagde, at der ikke er nogen landskampspauser før marts nu.

- Jeg sagde "åh, der er en lille turnering i januar", og jeg mente ikke en lille turnering. Jeg sagde bare, at det stadig er en turnering. Det er ironisk. Det er stadig en turnering, en stor en. Vi mister vores bedste spillere til den turnering.

Journalisten svarede igen med, at Klopp nok aldrig ville kalde en europæisk turnering for en “lille turnering”.

- Engelsk er ikke mit modersmål, men hvis du vil forstå mig forkert, kan du gøre det hele tiden. Jeg ved, at jeg aldrig ville tænke sådan der. Jeg forstår ikke, hvorfor du troede det for at være ærlig, men det er virkelig ikke OK, da jeg aldrig ville gøre det. Men det er det nu. Det var ikke min hensigt, men du gjorde mere ud af det, så det er ikke så fedt, for at være 100 procent ærlig, lød svaret fra tyskeren. 

Africa Cup of Nations spilles fra 9. januar til 6. februar.