Video : Tipsbladet
Generelle

13 spillere er ude - hvordan skal det gå for FCK?

FC København har reelt ikke noget at spille for i årets sidste kamp, som er mod Slovan Bratislava i Conference League.

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 21.00
Spillested: Parken, København 
Dommer: Istvan Vad, Ungarn 
På TV: TV2 Sport x
Hashtag: #fckslo #cfl

Holdnyt:
FC København:
Arbejdet er gjort færdig for FC København, der har sikret sig førstepladsen i Conference League-gruppen. Julefreden er dermed ikke i fare i torsdagens kamp, og det er næppe utænkeligt, at Jess Thorup sender et meget reservespækket hold på banen - velvidende, at det gik umanérlig dårligt, sidst han gjorde det (læs Nykøbing FC).

Når det er sagt, er FC København naturligivs nødt til at tage opgaven alvorligt. Dels af egen forfængelighed, dels af respekt for de øvrige hold i gruppen og naturligvis med det in mente, at det altid er værdifuldt at tanke europæiske point til Danmark. 

FC København er ramt af et decideret skadeshelvede. Hele 13 spillere har meldt afbud, så Jess Thorup skal grave dybt for at stille hold mod Slovan Bratislava. Kevin Diks, Pierre Bengtsson, Ruben Gabrielsen, Jens Stage, Luther Singh, Carlos Zeca, Lukas Lerager, Andri Baldursson, Nicolai Boilesen, Peter Ankersen, Valdemar Lund og Rasmus Falk er alle på skadeslisten, mens Roony Bardghji ikke er spilleberettiget i Conference League. 

I det mindste er der ingen spillere i karantæne.

Slovan Bratislava:
Slovakkerne kæmper med PAOK om at gøre FC København følgeskab i Conference League, og da grækerne må formodes at vinde komfortabelt over Lincoln Red Imps, er kravet til Slovan Bratislava formentlig en sejr i Parken.

Slovan Bratislava er den største klub i hjemlandet, og denne sæson kommer med al sandsynlighed til at byde på endnu et mesterskab. Holdet er otte point foran Spartak Trnava og har blot tabt én af 17 ligakampe.

Generalprøven i weekenden bød på en 2-1-sejr over Zlate Moravce. Matchvinder i opgøret blev den mangeårige slovakiske landsholdsspiller Vladimir Weiss, som i øvrigt er søn af Slovan Bratislavs cheftræner. Han hedder også Vladimir Weiss.

På Slovan Bratislava-mandskabet er også den tidligere Brøndby-angriber Samuel Mraz samt den tidligere AGF'er Aleksandar Cavric.

Karantæner:
FC København: Ingen
Slovan Bratislava: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC København (4-2-3-1): Johnsson - Jelert, Khocholava, Oikonomou, Kristiansen - Johannesson, Biel - Haraldsson, Wind, Bøving - Højlund

Slovan Bratislava (4-2-3-1): Chovan - Medvedev, Abena, Bozhikov, De Marco - Rabiu, Agbo - Green, Weiss, Zmrhal - Henty

Profilen:
Peter Ankersen er dømt ude af torsdagens kamp, og FC København har næppe tænkt sig at tage nogen chancer med Kevin Diks, der har været skadet på det seneste, så det er meget sandsynligt, at 18-årige Elias Jelert får sin startdebut for løverne. Jelert er noteret for fem førsteholdskampe, som alle har været indhop. Nu venter der en lille eksamen.

Vidste du, at..:
FC København er ét af de mest scorende hold i Conference League-gruppespillet med 13 fuldtræffere. Kun storklubben AS Roma er noteret for flere mål.

Dom:
FC København kan tillade sig at tabe, så hvis der er motivationen til forskel på de to mandskaber, forstår man det godt. Hvis FCK taber på hjemmebane, vil det dog under alle omstændigheder medføre kritik, og spillerne vil naturligvis gerne på juleferie på en ordentlig måde. Vi tror imidlertid, at FCK'erne smider point torsdag aften. Opgøret mod Slovan Bratislava ender 1-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: