Optakt: Manchester United - Paris Saint-Germain
Foto: Getty Images
Champions League

Optakt: Manchester United - Paris Saint-Germain

Da lodtrækningen til 1/8-finalerne blev foretaget i december, var der ikke mange, der levnede Manchester United en chance mod den franske storklub. Men meget har ændret sig på Old Trafford efter ansættelsen af Ole Gunnar Solskjær. Og Thomas Tuchel må rejse til England med en skadesplaget trup. Der er således lagt op til en jævnbyrdig affære tirsdag aften.

Kampfakta:
Kampstart: Tirsdag klokken 21.00
Spillested: Old Trafford
Dommer: Daniele Orsato
På TV: 3+

Holdnyt:
Manchester United
Der var næppe mange Manchester United-fans, der så frem til 1/8-finalerne med kæmpe optimisme, da lodtrækningen før jul artede sig således, at den engelske klub trak Paris Saint-Germain. Men kort tid efter blev José Mourinho fyret, og erstattet af Ole Gunnar Solskjær, som har vundet ti ud af sine første elleve kampe i spidsen for klubben. 

Resultatmæssigt er Manchester United således inde i en fantastisk periode, men også spillemæssigt har der været en gigantisk forbedring. Under Mourinho lukkede United 1,7 mål ind per ligakamp, under Solskjær er tallet 0,66. I nordmandens første ni ligakampe har United i snit scoret 2,5 mål per kamp, mens tallet under Mourinho var 1,7. Solskjærs tropper spiller med langt større frihed, og det er tydeligt, at profiler som Paul Pogba, Marcus Rashford og Anthony Martial ser helt forvandlede ud. 

Rashford blev sparet i weekendens 3-0-sejr over Fulham, mens Pogba nettede to gange. Kampens detalje stod Martial dog for, da han gjorde det til 2-0 efter et imponerende sololøb fra midten af banen.

Manchester United spiller langt mere direkte og underholdende under Solskjær, som vil have De Røde Djævle til at spille, som klubben gjorde i Solskjærs egen tid som Manchester United-angriber. Det skal blive spændende at se, om nordmanden kan drage fordel af Paris Saint-Germains skadesplagede situation.

Manchester United må klare sig uden den skadede anfører Antonio Valencia. 

Paris Saint-Germain
Thomas Tuchel må have haft svært ved at tro sine egne øjne, da han i weekendens 1-0-sejr over Bordeaux måtte se Edinson Cavani blive skadet, da uruguyaneren scorede på straffespark i første halvleg. Den tyske træner har efterfølgende erkendt, at det bliver meget svært for Cavani at blive klar til opgøret på Old Trafford.

Dermed ser det ud til, at den samme gamle historie gentager sig for Paris Saint-Germain. Da Zlatan Ibrahimovic var i klubben, blev den svenske stjerne ved flere lejligheder skadet op til store knockoutkampe i Champions League. Og i sidste sæson røg pariserne ud til Real Madrid, mens Neymar sad ude med en brækket fod. Brasilianeren må også sidde ude i Paris Saint-Germains to 1/8-finaler mod Manchester United, da han har pådraget sig den samme skade i foden som i sidste sæson.

I gruppespillet var Paris Saint-Germain under pres, men den franske klub kom stærkt igen og endte med at vinde gruppen foran Liverpool og Napoli. I den hjemlige liga ligger PSG planmæssigt på førstepladsen, ti point foran Lille. I sidste weekend tildelte Lyon dog PSG et overraskende 2-1-nederlag - hovedstadsklubbens første nederlag i den franske liga i et år. 

Udover Neymar og Edinson Cavani må Thomas Tuchel også klare sig uden højrebacken Thomas Meunier, der måtte udgå med en hjernerystelse i weekenden.

Karantæner:
Manchester United: Ingen.
Paris Saint-Germain: Ingen.

Bud på startopstillinger:
Manchester United (4-3-3): De Gea - Shaw, Smalling, Bailly, Valenica - Pogba, Matic, Herrera - Martial, Rashford, Mata

Paris Saint-Germain (4-2-3-1): Buffon - Bernat, Kimpembe, Silva, Kehrer - Marquinhos, Verratti - Di Maria, Draxler, Alves - Mbappé

Profilen:
Paul Pogba scorede tre mål i 14 ligakampe under José Mourinho. Efter Ole Gunnar Solskjærs ansættelse har franskmanden dog virkelig fået forløst sit potentiale. Pogba har således scoret otte mål i ni ligakampe under nordmanden.

Vidste du, at...:
Der var næppe mange, der havde forudset, at Ole Gunnar Solskjær skulle få den start, som nordmanden har fået. Manchester United var således hele elleve point efter Chelsea på fjerdepladsen, da Solskjær blev ansat. I weekenden lykkedes det Manchester United at passere Chelsea i tabellen og indtage den vigtige fjerdeplads. Solskjær har hentet 25 point ud af 27 mulige indtil videre. 

Dom:
Gæsterne stiller op med en amputeret offensiv, men Kylian Mbappé har scoret 22 mål i denne sæson. Selv uden Neymar og Edinson Cavani har pariserne meget kvalitet i truppen. Hjemmeholdet er dog i flyvende form, så buddet herfra lyder på en 2-1-sejr til Manchester United.

Tidligere indbyrdes opgør, form og kampprogram: